reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečené jehněčí na šalotce s kuskusem
Autor: archiv Kikkoman Pečené jehněčí na šalotce s kuskusem

Pečené jehněčí na šalotce s kuskusem

Hodnoceno: 0x
Jehněčí kotlety, které se rozplývají na jazyku, už nejsou jen výsadou nejprestižnějších restaurací. Se správnou teriyaki omáčkou s medem si delikatesu snadno připravíte i doma.
do 2 hodin
4 porce

Další výborné recepty, kterým dodá výjimečnou chuť kvalitní sójová omáčka, najdete v našem speciálu:

reklama

Postup

  1. Rozehřejte olej v hrnci, vložte jehněčí a smažte, dokud po obou stranách nezezlátne, poté jej vyjměte. Vhoďte do oleje očištěnou mrkev nakrájenou na větší špalíky a celé šalotky a restujte po dobu 2 minut.
  2. Nahoru položte jehněčí kotlety, polijte Kikkoman Teriyaki BBQ omáčkou s medem, osolte, přiveďte k varu a vařte 15 minut. Přidejte vývar, přiklopte pokličkou a duste 1 hodinu. Průběžně promíchávejte.
  3. Fazole a hrášek ponořte na 3 minuty do vroucí slané vody, poté slijte.
  4. Oloupejte cibuli, nasekejte koriandr. Nalijte olej na pánev, přidejte cibuli, míchejte a vařte 5 minut na mírném ohni. Přidejte hrášek a fazole. Smažte 5 minut při nízké teplotě.
  5. Přisypte kuskus a posypte kmínem. Ohřívejte po dobu 5 minut. Přidejte koriandr, promíchejte a odstavte.
  6. Opečené jehněčí kotlety podávejte teplé společně s kuskusem a zeleninou.

PRIMA TIP: Lahodná zlatavá kůrka na počkání

Rádi si pochutnáte na dobře propečeném masu, nad jehož zlatavou barvou a vábivou vůni se celé ulici sbíhají sliny? Pak nejen na jehněčí kotletky používejte Kikkoman Teriyaki BBQ omáčku s medem. Vašemu masu dodá lehce nasládlou chuť a propůjčí mu vzhled hodný výtvoru šéfkuchaře michelinské restaurace. Omáčku a marinádu v jednom sežene v prodejnách Tesco, Globus, Makro a na e-shopu rohlik.cz.

Další kuchařskou inspiraci načerpejte z videa:

Teryiaki vaječné nudle s hovězím masem
Teryiaki vaječné nudle s hovězím masem

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

reklama