Suroviny
- mrkev 150 g
- šalotka (oloupané ) 8 ks
- olej 1 lžíce
- jehněčí kotlety 4 ks
- Kikkoman Teriyaki (BBQ omáčka s medem) 3 lžíce
- zeleninový vývar 100 ml
- česnek 2 stroužky
- koření (čínská směs 5 koření) 1 lžička
- fazole (velké máslové fazole z konzervy) 200 g
- hrášek 150 g
- koriandr (čerstvý ) 1 hrst
- olivový olej 1 lžíce
- kuskus (uvařený) 200 g
- římský kmín (mletý ) 1/2 lžičky
- čerstvě namletý pepř
Další výborné recepty, kterým dodá výjimečnou chuť kvalitní sójová omáčka, najdete v našem speciálu:
Odkaz
Sójová omáčka Kikkoman
Vaření s kvalitní sójovou omáčkou je zábava s jistým úspěchem! Vyberte si ze spousty nových receptů.
Postup přípravy
- Rozehřejte olej v hrnci, vložte jehněčí a smažte, dokud po obou stranách nezezlátne, poté jej vyjměte. Vhoďte do oleje očištěnou mrkev nakrájenou na větší špalíky a celé šalotky a restujte po dobu 2 minut.
- Nahoru položte jehněčí kotlety, polijte Kikkoman Teriyaki BBQ omáčkou s medem, osolte, přiveďte k varu a vařte 15 minut. Přidejte vývar, přiklopte pokličkou a duste 1 hodinu. Průběžně promíchávejte.
- Fazole a hrášek ponořte na 3 minuty do vroucí slané vody, poté slijte.
- Oloupejte cibuli, nasekejte koriandr. Nalijte olej na pánev, přidejte cibuli, míchejte a vařte 5 minut na mírném ohni. Přidejte hrášek a fazole. Smažte 5 minut při nízké teplotě.
- Přisypte kuskus a posypte kmínem. Ohřívejte po dobu 5 minut. Přidejte koriandr, promíchejte a odstavte.
- Opečené jehněčí kotlety podávejte teplé společně s kuskusem a zeleninou.
PRIMA TIP: Lahodná zlatavá kůrka na počkání
Rádi si pochutnáte na dobře propečeném masu, nad jehož zlatavou barvou a vábivou vůni se celé ulici sbíhají sliny? Pak nejen na jehněčí kotletky používejte Kikkoman Teriyaki BBQ omáčku s medem. Vašemu masu dodá lehce nasládlou chuť a propůjčí mu vzhled hodný výtvoru šéfkuchaře michelinské restaurace. Omáčku a marinádu v jednom sežene v prodejnách Tesco, Globus, Makro a na e-shopu rohlik.cz.
Další kuchařskou inspiraci načerpejte z videa:
KOMERČNÍ SDĚLENÍ