reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečené jahody s balzamikem a báječné vafle z mixéru
Autor: S vášní pro jídlo Pečené jahody s balzamikem a báječné vafle z mixéru

Pečené jahody s balzamikem a báječné vafle z mixéru

Hodnoceno: 2x
Využijte sezonu jahod a připravte si zásoby na zbytek roku. Jestli máte rádi marmelády, pečené jahody vás dostanou. A k tomu recept na křupavé vafle, které jsou jednoduché v tom, že všechny ingredience nasypete do stolního mixéru a rovnou lijete na plotýnky.
do 2 hodin
4 porce

Pečené jahody jsou jahodovým džemům na hony vzdálené, protože jsou plné kusů jahod. Intenzita jahodové chuti je koncentrovaná právě díky pečení, tak si připravte plech a jde se na to.

reklama

reklama

Suroviny (4 porce)

Pečené jahody:

Na vafle:

Postup

  1. Pečené jahody: jahody umyjte, odstopkujte a podle velikosti nakrájejte buď na půlky nebo čtvrtky.
  2. V míse je promíchejte s medem a olejem, rovnoměrně rozložte na plech a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C.
  3. Jahody se pečou zhruba hodinu a během pečení je na plechu občas promíchejte. Nakonec by mělo zbýt kromě jahod na dně plechu i menší množství hustšího sirupu, který promíchejte se lžící balzamikového octa. Ještě teplé jahody spolu se sirupem přelijte do sklenice, která vydrží v lednici asi týden. Každopádně pokud je budete chtít déle, vyplatí se sklenici sterilizovat.
  4. Vafle: do mixéru postupně podle pořadí nasypejte nebo nalijte všechny suroviny, množství mléka je orientační z toho důvodu, že každá mouka saje jinak a cílem je vytvořit těsto, které půjde do vaflovače dobře nalít. Mixér pak zakryjte čepičkou a nechte minutu mixovat, aby se suroviny propojily a vzniklo nadýchané těsto, které pak nechte čtvrt hodiny odpočívat.
  5. Před pečením vymažte vaflovač máslem a nechte ho rozpálit. Těsto pak nalijte na rozpálené plotýnky, uzavřete a nechte péct dozlatova asi 5 minut.
  6. Wafle je nejlepší podávat ještě horké s pečenými jahodami, zakysanou smetanou a mandlovými plátky.

Pečené jahody s balzamikem a báječné vafle z mixéru Foto:

Pečené jahody s balzamikem a báječné vafle z mixéru Foto:

Pečené jahody s balzamikem a báječné vafle z mixéru, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

reklama