Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pappardelle s cuketou a citronem
Odlehčete těstoviny pomocí dlouhých plátků cukety, které se mezi nudlemi vizuálně téměř ztratí, ale jejich svěží chuť, podtrhnutá citronem, z nich vykouzlí dokonalé letní jídlo.
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- Těstoviny 150 g
- Olivový olej 1 lžička
- Cuketa 1 ks
- Česnek 1 stroužek
- najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
- ricotta 3 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve vařicí osolené vodě vařte těstoviny 10 minut.
- Škrabkou na brambory nastrouhejte cuketu na dlouhé širší plátky. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte připravenou cuketu a česnek. Restujte 3 minuty, potom přidejte citronovou kůru a šťávu a sýr.
- Těstoviny nechte okapat, vmíchejte je do cuketové směsi, dobře dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Pappardelle s cuketou a citronem, foto: Profimedia.cz