Nitisha Patelová

Paneer kadhai s rajčaty a paprikami

Moje hodnocení
9x

Tento recept pochází ze severoindického státu Paňdžáb a spolehlivě okouzlí všechny vegetariány. Paneer je indický sýr, který texturou připomíná cottage a pevností sýr halloumi. Než ho přidáte do omáčky, ze všech stran ho opečte – jeho karamelizované okraje dodají jídlu skvělou „ořechovou“ chuť. Slovo kadhai lze přeložit jako wok, což je také nejlepší pánev, kterou k jeho přípravě můžete použít.

4 porce
30 minut
indická

Suroviny

Koření kadhai

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte koření kadhai. Semínka koriandru a chilli papričky opékejte nasucho v pánvi na středním stupni, až se rozvoní. Nechte je mírně zchladnout a rozemelte v mlýnku na koření nebo roztlučte v hmoždíři. Do receptu budete potřebovat 2 lžičky směsi.
  2. Sýr nakrájejte na 5mm plátky nebo na kostky. V pánvi rozehřejte olej, ztlumte na střední teplotu a opečte sýr ze všech stran dozlatova. Vyjměte ho a nechte okapat na papírových utěrkách.
  3. Mezitím omyjte zázvor, podle potřeby ho oloupejte, a nakrájejte na tenké hranolky. Cibuli oloupejte a rozkrájejte na měsíčky. Ve volné pánvi osmažte v rozehřátém oleji semínka koriandru, až se rozvoní. Přidejte zázvorovou pastu a zázvor a za stálého míchání opékejte dohněda. Osolte, vsypte cibuli a restujte ji zhruba 3 minuty, až lehce změkne.
  4. Mezitím nasekejte nadrobno rajčata. Papriky zbavte semínek a nakrájejte na nudličky. Do pánve přidejte kurkumu, 2 lžičky koření kadhai, rajčata a rajčatový protlak a restujte 1 minutu. Vsypte papriky, zalijte 200 ml vody, promíchejte, ztlumte teplotu a povařte 3–4 minuty do zhoustnutí.
  5. Do pánve vraťte osmažený sýr a listy pískavice a promíchejte. Ozdobte koriandrem a chilli papričkami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Nitisha Patelová

Moderní indická kuchařka Nitisha Patelová

S pomocí Nitishi Patelové, uznávané šéfkuchařky indického původu, můžete orientální kuchyňská kouzla zvládnout i vy. Nitishiny recepty vycházejí z tradičních indických receptur, ale jsou uzpůsobeny moderním způsobům přípravy, takže i bez speciálních postupů dosáhnete lahodných výsledků.

Nechte se zlákat grilovanými různorodými kari, grilovanými jehněčími kotletami, pálivým vindaloo, mughalským kuřetem na šafránu, pečenými masala bramborami nebo slaďoučkou panna cottou s čajem Darjeeling.

Vydalo nakladatelství CZ Press.


Přečtěte si také

Recepty