Paneer kadhai s rajčaty a paprikami
Zdroj: Moderní indická kuchařka
Paneer kadhai s rajčaty a paprikami
Zdroj:
Moderní indická kuchařka
Tento recept pochází ze severoindického státu Paňdžáb a spolehlivě okouzlí všechny vegetariány. Paneer je indický sýr, který texturou připomíná cottage a pevností sýr halloumi. Než ho přidáte do omáčky, ze všech stran ho opečte – jeho karamelizované okraje dodají jídlu skvělou „ořechovou“ chuť. Slovo kadhai lze přeložit jako wok, což je také nejlepší pánev, kterou k jeho přípravě můžete použít.
Postup přípravy
-
Nejprve připravte koření kadhai. Semínka koriandru a chilli papričky opékejte nasucho v pánvi na středním stupni, až se rozvoní. Nechte je mírně zchladnout a rozemelte v mlýnku na koření nebo roztlučte v hmoždíři. Do receptu budete potřebovat 2 lžičky směsi.
-
Sýr nakrájejte na 5mm plátky nebo na kostky. V pánvi rozehřejte olej, ztlumte na střední teplotu a opečte sýr ze všech stran dozlatova. Vyjměte ho a nechte okapat na papírových utěrkách.
-
Mezitím omyjte zázvor, podle potřeby ho oloupejte, a nakrájejte na tenké hranolky. Cibuli oloupejte a rozkrájejte na měsíčky. Ve volné pánvi osmažte v rozehřátém oleji semínka koriandru, až se rozvoní. Přidejte zázvorovou pastu a zázvor a za stálého míchání opékejte dohněda. Osolte, vsypte cibuli a restujte ji zhruba 3 minuty, až lehce změkne.
-
Mezitím nasekejte nadrobno rajčata. Papriky zbavte semínek a nakrájejte na nudličky. Do pánve přidejte kurkumu, 2 lžičky koření kadhai, rajčata a rajčatový protlak a restujte 1 minutu. Vsypte papriky, zalijte 200 ml vody, promíchejte, ztlumte teplotu a povařte 3–4 minuty do zhoustnutí.
-
Do pánve vraťte osmažený sýr a listy pískavice a promíchejte. Ozdobte koriandrem a chilli papričkami.
Paneer kadhai s rajčaty a paprikami
Zdroj: Moderní indická kuchařka
Paneer kadhai s rajčaty a paprikami
Zdroj:
Moderní indická kuchařka