Suroviny
- sýr (paneer nakrájený na kostky) 500 g
- rostlinný olej 4 lžíce
- zázvor (čerstvý ) 2,5cm kousek
- cibule (velká ) 1 ks
- semínka koriandru 1 lžička
- zázvorová pasta 1 lžička
- rajčata (velká ) 2 ks
- červená paprika 1 ks
- zelená paprika 1 ks
- kurkuma (mletá ) 1/2 lžičky
- rajský protlak 2 lžíce
- pískavice (sušené listy ) 1 lžička
- koriandr (čerstvý, nasekaný) 2 lžíce
- zelené chilli papričky (naříznuté) 2–3 ks
- sůl 2 lžičky
Koření kadhai
- semínka koriandru 1 lžička
- chilli papričky (sušené ) 3 ks
Postup přípravy
- Nejprve připravte koření kadhai. Semínka koriandru a chilli papričky opékejte nasucho v pánvi na středním stupni, až se rozvoní. Nechte je mírně zchladnout a rozemelte v mlýnku na koření nebo roztlučte v hmoždíři. Do receptu budete potřebovat 2 lžičky směsi.
- Sýr nakrájejte na 5mm plátky nebo na kostky. V pánvi rozehřejte olej, ztlumte na střední teplotu a opečte sýr ze všech stran dozlatova. Vyjměte ho a nechte okapat na papírových utěrkách.
- Mezitím omyjte zázvor, podle potřeby ho oloupejte, a nakrájejte na tenké hranolky. Cibuli oloupejte a rozkrájejte na měsíčky. Ve volné pánvi osmažte v rozehřátém oleji semínka koriandru, až se rozvoní. Přidejte zázvorovou pastu a zázvor a za stálého míchání opékejte dohněda. Osolte, vsypte cibuli a restujte ji zhruba 3 minuty, až lehce změkne.
- Mezitím nasekejte nadrobno rajčata. Papriky zbavte semínek a nakrájejte na nudličky. Do pánve přidejte kurkumu, 2 lžičky koření kadhai, rajčata a rajčatový protlak a restujte 1 minutu. Vsypte papriky, zalijte 200 ml vody, promíchejte, ztlumte teplotu a povařte 3–4 minuty do zhoustnutí.
- Do pánve vraťte osmažený sýr a listy pískavice a promíchejte. Ozdobte koriandrem a chilli papričkami.
Paneer kadhai s rajčaty a paprikami Zdroj: Moderní indická kuchařka