Oříškové placičky obalené v kakau

Moje hodnocení
4x

Další druh cukroví, který s vámi zvládnou upéct i děti. Sušenky stejně milují nejvíc a tyhle získají elegantní vzhled hodný slavnostního stolu obalením v kakau. A nemusíte je péct jen na Vánoce!

1 porce
60 minut

Suroviny

  • hladká mouka 250 g
  • máslo (studené máslo, nakrájené na kostičky) 200 g
  • lískové ořechy (polovinu nasekejte nahrubo, polovinu umelte) 125 g
  • cukr krupice 80 g
  • žloutek (vanilkový cukr) 1 sáček
  • sůl (vejce) 1 ks
  • vejce (sůl) 1 špetka
  • kakao holandského typu na vyválení asi 3 lžíce

Postup přípravy

  1. Ze všech přísad kromě kakaa vypracujte těsto, z něj vytvořte válečky o průměru asi 3 cm, vyválejte je v kakau, zabalte je do fólie a dejte nejméně na 2 až 3 hodiny do chladu.
  2. Troubu předehřejte na 175 °C, z válečků krájejte asi 5 až 8 mm vysoké plátky a klaďte je na plechy vyložené papírem na pečení. Pečte je jen asi 10 minut, mají zůstat světlé.

PRIMA TIP: Cukroví jednoduše obměníte tak, že vezmete půlku těsta a přimícháte do něj 2 lžíce kakaa holandského typu. Připravený váleček pak vyválejte v moučkovém cukru, a dále postupujte podle receptu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima Fresh


Přečtěte si také

Recepty