Suroviny
- hladká mouka 250 g
- máslo (studené, nakrájené na kostičky) 200 g
- lískové ořechy (polovinu nasekejte nahrubo, polovinu umelte) 125 g
- cukr krupice 80 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- vejce 1 ks
- kakao (holandského typu na vyválení) asi 3 lžíce
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Ze všech přísad kromě kakaa vypracujte těsto, z něj vytvořte válečky o průměru asi 3 cm, vyválejte je v kakau, zabalte je do fólie a dejte nejméně na 2 až 3 hodiny do chladu.
- Troubu předehřejte na 175 °C, z válečků krájejte asi 5 až 8 mm vysoké plátky a klaďte je na plechy vyložené papírem na pečení. Pečte je jen asi 10 minut, mají zůstat světlé.
PRIMA TIP: Cukroví jednoduše obměníte tak, že vezmete půlku těsta a přimícháte do něj 2 lžíce kakaa holandského typu. Připravený váleček pak vyválejte v moučkovém cukru, a dále postupujte podle receptu.