Suroviny
- těstoviny (orecchiette) 250 g
- tuňák ve vlastní šťávě 160 g
- ricotta 3 lžíce
- hrášek (čerstvý) 1 hrst
- šalotka 2 ks
- česnek 2 stroužky
- limetková kůra (z půlky limetky)
- citronová šťáva (z půlky citronu)
- olivový olej
- pepř (čerstvě namletý)
- mořská sůl
- hladkolistá petržel (nasekaná)
Postup přípravy
- Nejprve si dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Na pánvi si rozehřejte olivový olej, po chvilce nasypte šalotku s česnekem nakrájené na plátky. Po orestování přidejte hrášek, limetkovou kůru a ricottu.
- Uvařené těstoviny al-dente slijte a ponechte si trochu vodu z těstovin. Uvařené množství těstovin nasypte do pánve, přilijte trochu vody z těstovin a vše promíchejte. Voda z těstovin omáčku rozředí, ale zároveň těstoviny udělá vláčné.
- Na závěr přidejte slitou konzervu tuňáka a zakápněte citronovou šťávou. Vše opatrně promíchejte, přidejte pepř a nasekanou petrželku.