návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Marinovaný steak s hranolky a pečenými rajčátky

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Marinovaný steak s hranolky a pečenými rajčátky
Autor: archiv Kikkoman Marinovaný steak s hranolky a pečenými rajčátky
Základem skvělého steaku je především kvalitní maso. Kromě výtečné chuti samotného masa dodá hotovému pokrmu jedinečnou chuť dobrá marináda. Dejte si na ní záležet, pro výsledný zážitek je dost zásadní...

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na silné hranolky, potřete je olivovým olejem a bohatě posypte česnekovou solí. Nechte pozvolna péct v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 35 až 40 minut, občas obraťte. 10 minut před koncem pečení bramborových hranolků vložte do trouby rozpůlená rajčata, která jste předtím ochutili česnekovou solí.
  2. Zatímco se v troubě pečou brambory, připravte si steaky. Promíchejte marinádu Teriyaki se zázvorem a hořčicí a touto směsí maso potřete. Nechte 15 minut stát při pokojové teplotě.
  3. Marinované steaky vložte na rozpálený gril a grilujte z obou stran podle výšky roštu nebo nastavení grilu. Steaky sundejte z grilu, nechte odpočinout 2 minuty a podávejte s bramborovými hranolky a rajčaty.
  4. PRIMA TIP: Vhodným masem pro tuto úpravu je hovězí svíčková.

Marinovaný steak s hranolky a pečenými rajčátky  Foto:

Marinovaný steak s hranolky a pečenými rajčátky, foto: archiv Kikkoman

Kikkoman - tradiční japonská omáčka

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka