návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Loupáky

Hodnoceno: 0x
12 ks porcí
do 2 hodin
Loupáky
Autor: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ Loupáky
Tyto loupáky provoní vaši nedělní snídani, a když k nim přidáte dobré máslo s džemem, je to opravdová slast!

Recept

Loupáky metodou tang zhong Foto:

Loupáky metodou tang zhong

Díky metodě tang zhong budou vaše loupáky báječně nadýchané, a pokud je nějakou náhodou nezvládnete sníst první den, stačí je jen na chvilku dát do mikrovlnky a budou...

Postup

  1. Nejdříve si připravte kvásek, do hrnečku nalijte 50 ml vlažného mléka, přidejte 2 lžíce mouky, lžíci cukru a mezi prsty rozdrobte droždí. Vše dobře lžičkou zamíchejte a nechte (přikryté utěrkou na teplém místě asi 5 minut) vzejít kvásek.
  2. Do mísy nasypejte mouku, cukr, přidejte zbylé mléko, 1 žloutek, rozpuštěné máslo, špetku soli a vzešlý kvásek. Nechte v robotu hnětací metlou asi 5 minut zpracovávat těsto, až se nelepí a je krásně plastické. Pokud robota nemáte, bude stačit asi 10 minut hnětat důkladně vařečkou. Těsto rozdělte na dvě části, vytvarujte bochánky, ty přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout asi 45 minut.
  3. Vykynutý bochánek rozválejte na kruh o průměru cca 30 cm, nožem rozkrájejte na 6 trojúhelníků. Každý trojúhelník rukou ještě trošku natáhněte, stočte v rohlíček, položte na plech vyložený pečicím papírem spojem dolů. Rohlíčky nechte kynout dalších 30 minut.
  4. Nakynuté rohlíčky potřete rozšlehaným vejcem, posypejte mákem nebo mandlemi. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut, až krásně zezlátnou.

Loupáky 2 Foto: Loupáky; foto: Foodlover

Recept byl připraven pro www.akademiekvality.cz.

FoodloverKdo je Foodlover.cz ?

Jmenuju se Tereza Sychrová a můj blog  vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já - od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, studentka práv, asistentka v advokátní kanceláři, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utváří i podobu blogu.