návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Květákový mozeček s klobáskou a bramborami

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Květákový mozeček s klobáskou a brambory
Autor: Johana Pošová Květákový mozeček s klobáskou a brambory
Obliba jemného telecího mozečku byla v naší (stejně jako ve francouzské) kuchyni vždycky veliká, ale jelikož vždy šlo o poměrně málo dostupnou surovinu, nahrazoval se v lidové kuchyni květákem. Geniálně jednoduchý pokrm podávejte s vařenými bramborami, doplnit ho můžete nějakou dobrou klobáskou.

Další skvosty české a moravské kuchyně najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Pestré chuti podzimu s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...

Postup

  1. Květák rozeberte na růžičky a krátce ho povařte ve vroucí osolené vodě, aby částečně změkl. Sceďte ho a nechte okapat.
  2. V kastrolu rozehřejte máslo, vsypte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Vsypte růžičky květáku a lehce je podrťte, aby se rozdělily na menší kousky. Podlijte trochou vody, osolte a poduste doměkka.
  3. Vejce s trochou soli a pepře rozšlehejte vidličkou, vlijte ke květáku a nechte srazit. Nesmažte je dlouho, byla by suchá a tento pokrm má být vláčný. Mozeček doplňte klobáskou a podávejte s vařenými bramborami omaštěnými máslem.

Květákový mozeček s klobáskou a brambory  Foto: Květákový mozeček s klobáskou a brambormi; foto: Johana Pošová