Suroviny
- kuřecí křídla (bez špiček a v kloubu rozdělená na dvě části) 1 kg
- sušený česnek 1 lžička
- sušená cibule 1 lžička
- oregano 1 lžička
- bazalka 1 lžička
- tymián 1 lžička
- chilli 1 lžička
- pepř 1 lžička
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- sůl
- hladká mouka 1 hrnek
- vejce 2 ks
- mléko
Postup přípravy
- Nejprve smíchejte všechno koření. Kuřecí křídla osolte a částí směsi okořeňte. Nechte odležet alespoň hodinu.
- Zbytek koření smíchejte s hladkou moukou a solí a vejce vyšlehejte s mlékem. Rozpalte si dostatečné množství oleje, nejlépe se to bude dělat ve fritéze na 160 °C.
- Křidélka obalte nejprve v okořeněné mouce, pak ve vajíčku a opět v mouce. Dobře všechno přitiskněte.
- Smažte v rozpáleném oleji pozvolna na nižší teplotě, aby se křidélka dostatečně propekla, přibližně 15–20 minut. Podávejte například se skvělým salátem Coleslaw.