Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kuřecí křídla KFC
Suroviny (2–4 porce)
- kuřecí křídla, bez špiček a v kloubu rozdělená na dvě části 1 kg
- sušený česnek 1 lžička
- sušená cibule 1 lžička
- Oregano 1 lžička
- Bazalka 1 lžička
- Tymián 1 lžička
- mleté chilli 1 lžička
- Pepř 1 lžička
- sladká červená paprika 1 lžíce
- Sůl
- hladká mouka 1 hrnek
- Vejce 2 ks
- Mléko
Postup
- Nejprve smíchejte všechno koření. Kuřecí křídla osolte a částí směsi okořeňte. Nechte odležet alespoň hodinu.
- Zbytek koření smíchejte s hladkou moukou a solí a vejce vyšlehejte s mlékem. Rozpalte si dostatečné množství oleje, nejlépe se to bude dělat ve fritéze na 160 °C.
- Křidélka obalte nejprve v okořeněné mouce, pak ve vajíčku a opět v mouce. Dobře všechno přitiskněte.
- Smažte v rozpáleném oleji pozvolna na nižší teplotě, aby se křidélka dostatečně propekla, přibližně 15–20 minut. Podávejte například se skvělým salátem Coleslaw.
Kuřecí křídla KFC; foto: V kuchyni vždy otevřeno
V kuchyni vždy otevřeno
Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.
V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.
Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“