návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kuřecí játra se sušenými rajčaty a bazalkou

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 10 minut
Kuřecí játra se sušenými rajčaty a bazalkou
Autor: archiv Pražské řeznictví Kuřecí játra se sušenými rajčaty a bazalkou
Není nic snazšího, než příprava kuřecích jater. Stačí pár surovin, doslova pár minut, a máte hotový efektní předkrm, který se vám rozplyne na jazyku.

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Játra očistěte od bílých vláken a nakrájejte je na drobné kousky. Šalotku nakrájejte na tenká půlkolečka. Rajčata nakrájejte na tenké proužky. Česnek nakrájejte najemno.
  2. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte šalotku a nechte zesklovatět. Přidejte játra a promíchávejte, dokud se nezatáhnou. Přidejte rajčata, česnek, osolte a opepřete a asi minutu promíchávejte. Odstavte z plotny a vmíchejte bazalku.
  3. Podávejte na nakrájené bagetě.

Večeře hotová raz dva:

Kuřecí játra jsou velice snadná na přípravu. Z jater můžete připravit rychlou paštiku, knedlíčky do polévky anebo takové rychlovky, jako jsou jatýrka na bagetce. Na kuřecí játra si vzpomeňte i tehdy, až vám dojde inspirace na přípravu těstovin. Stejnou směs jako na bagetu totiž můžete se lžící olivového oleje a parmazánu vmíchat do různých druhů těstovin.

Kuřecí játra se sušenými rajčaty a bazalkou  Foto: Kuřecí játra se sušenými rajčaty a bazalkou; foto: archiv Pražské řeznictví

Uložit