Suroviny
- celé kuře (kukuřičné bez drobů) 1 ks
- sójová omáčka 2 lžíce
- med 3 lžíce
- bílé víno (sladší) 6 lžic
- olivový olej 3 lžíce
- jablka 2 ks
- hladká mouka 1 lžička
- provensálské koření 1 lžička
- rozmarýn 2 snítky
- chilli papričky 1/2 ks
- limetka 1 ks
- sůl
Postup přípravy
- Kuře naporcujte na stehna, křídla a prsa, případně díly rozkrojte ještě na polovinu. Promíchejte sójovou omáčku, med, bílé víno a 2 lžíce oleje a do marinády naložte kousky kuřete. Zakryjte ho potravinářskou fólií a uložte alespoň na 1 hodinu do lednice.
- Kousky kuřete opečte zprudka ze všech stran, aby se maso zatáhlo, a vložte ho do pekáče vymazaného zbylým olejem. Jablka zbavte jádřince a nakrájejte na čtvrtky nebo osminy k masu. Podlijte zlehka vodou, zakryjte poklicí nebo alobalem a nechte 45 minut péct.
- Do zbylé marinády vmíchejte mouku a provensálské koření a marinádu vlijte do pekáče ke kuřeti. Pečte nezakryté 5–10 minut, až kuře získá křupavou kůrku a šťáva zhoustne, pozor, ať med příliš nezkaramelizuje. Posypte odrhnutým rozmarýnem a nasekanou chilli papričkou a podávejte se skrojkem limety.