Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cuketa
  • Kam za pivem
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cuketa
    • Kam za pivem
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Recepty
Květa Fialová
Pin it

Hit týdne

Další hity

Živáňská vepřová pečeně

Živáňská vepřová pečeně
Koprová omáčka
Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Populární
Nepečené mini dortíky s jahodami a krémem z bílé čokolády
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
Citronovo-medová vepřová žebírka s brambory a fenyklem podle Jamieho Olivera
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku

Kuře na sójové omáčce, medu a chilli

Kuře na sójové omáčce, medu a chilli

Kuře na sójové omáčce, medu a chilli Zdroj: Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

  • Zavřít

Kuře na sójové omáčce, medu a chilli Zdroj: Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

Moje hodnocení
3x

Kombinace chilli a sójové omáčky evokuje ostré asijské maso, ale tohle kuře překvapí sladkostí. Jablka, s kterými se peče, poslouží jako příloha, nebo ho můžete doplnit dušenou jasmínovou rýží.

4 porce
90 minut

Suroviny

  • celé kuře (kukuřičné bez drobů) 1 ks
  • sójová omáčka 2 lžíce
  • med 3 lžíce
  • bílé víno (sladší) 6 lžic
  • olivový olej 3 lžíce
  • jablka 2 ks
  • hladká mouka 1 lžička
  • provensálské koření 1 lžička
  • rozmarýn 2 snítky
  • chilli papričky 1/2 ks
  • limetka 1 ks
  • sůl

Postup přípravy

  1. Kuře naporcujte na stehna, křídla a prsa, případně díly rozkrojte ještě na polovinu. Promíchejte sójovou omáčku, med, bílé víno a 2 lžíce oleje a do marinády naložte kousky kuřete. Zakryjte ho potravinářskou fólií a uložte alespoň na 1 hodinu do lednice.
  2. Kousky kuřete opečte zprudka ze všech stran, aby se maso zatáhlo, a vložte ho do pekáče vymazaného zbylým olejem. Jablka zbavte jádřince a nakrájejte na čtvrtky nebo osminy k masu. Podlijte zlehka vodou, zakryjte poklicí nebo alobalem a nechte 45 minut péct.
  3. Do zbylé marinády vmíchejte mouku a provensálské koření a marinádu vlijte do pekáče ke kuřeti. Pečte nezakryté 5–10 minut, až kuře získá křupavou kůrku a šťáva zhoustne, pozor, ať med příliš nezkaramelizuje. Posypte odrhnutým rozmarýnem a nasekanou chilli papričkou a podávejte se skrojkem limety.

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Květa Fialová

Zdroj receptu

Květa Fialová

Květa Fialová

První kuchařka Květy Fialové je na světě a s ní řada původních receptů na pokrmy, které tato slavná filmová a divadelní herečka vařila nejraději. Květa Fialová vynikala nejen jako herečka, ale i jako kuchařka, která celý život ráda vařila, a to nejraději pro ostatní. Kniha nabízí nápadité recepty, které vycházely z Květiny fantazie, podle nichž připravíte neobvyklé saláty, polévky, herecké rychlovky a také se dozvíte, jak připravit lehká zeleninová jídla, středomořské speciality, ryby, drůbež i tradiční dezerty. Recepty provází Květa svým komentářem a vzpomíná na zákulisí své domácí kuchyně. V kuchařce nechybějí ani vzpomínky na rodinu, herecké přátele a na maminku, za kterou se Květa celý život vracela na Slovensko. Právě od ní pochází řada původních slovenských receptů.

Vydalo nakladatelství EAT CETERA Praha 2017.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky kuře med chilli paprička sójová omáčka pečené kuře

Návrhy pro vás

Předkrmy a chuťovky

Vaříme pro děti: Tuňákovo-bramborové karbanátky

Ovoce

Pikantní asijská švestková omáčka

Maso

Křupavý kuřecí popcorn lepší než z KFC

Vegetariánské

Japonský bramborový salát: Připravuje se ze šťouchaných brambor s křupavou zeleninou

Těstoviny

Fettuccine Alfredo: Perfektní recept na italsko-americkou klasiku

Sladké
6

Bleskové rohlíčky z listového těsta s jablky a ořechy

Recepty

Kedgeree: Britská kari rýže s uzeným lososem a vejcem

Těstoviny

Spaghetti Alle Zucchine: Špagety s cuketou a bazalkou proslavil herec Stanley Tucci


Přečtěte si také

Prostřeno!

Prostřeno: Čokoládový mousse

Prostřeno!

Prostřeno: Tagliatelle s kuřecím masem a smetanou

Prostřeno!

Prostřeno: Avokádová pomazánka s cottage sýrem

Prostřeno!

Prostřeno: Krevety na špejli se salátkem

Předkrmy a chuťovky

Vaříme pro děti: Tuňákovo-bramborové karbanátky

Soutěžící

David Hošek

Ovoce

Pikantní asijská švestková omáčka

Prostřeno!

Prostřeno: Vanilkový cheesecake s malinami

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Fettuccine Alfredo: Perfektní recept na italsko-americkou klasiku

Těstoviny

Spaghetti Alle Zucchine: Špagety s cuketou a bazalkou proslavil herec Stanley Tucci

Recepty

Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty

Sladké
6

Bleskové rohlíčky z listového těsta s jablky a ořechy

Zavařeniny

Dary podzimu: Šípková zavařenina podle Hanky Zemanové

Recepty

Šťavnatý švestkový chlebíček se švestkovou polevou

Maso

Křupavý kuřecí popcorn lepší než z KFC

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Vegetariánské

Japonský bramborový salát: Připravuje se ze šťouchaných brambor s křupavou zeleninou

Vegetariánské

Smažené květákové řízky s krémovou fazolovou kaší

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Nápoje

Tinto de Verano – španělský letní drink z červeného vína

Předkrmy a chuťovky

Vaříme pro děti: Tuňákovo-bramborové karbanátky

Saláty

Ruský salát z krabích tyčinek s okurkou, kukuřicí a rýží – jednoduchý recept na vynikající chuťovku

Předkrmy a chuťovky

Španělské sardinky z konzervy v rajčatové omáčce s uzenou paprikou

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Polévky

Dubáková polievka s osúchom aneb Polévka z hříbků s nákypem z brambor se zakysankou

Polévky

Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

Předkrmy a chuťovky

Vaříme pro děti: Tuňákovo-bramborové karbanátky

Předkrmy a chuťovky

Pizza s mortadellou, mozzarellou, ricottou a pistáciovým pestem

Předkrmy a chuťovky

Poklad jižanské kuchyně: Smažené nakládané okurky s pikantním dipem

Vegetariánské

Japonský bramborový salát: Připravuje se ze šťouchaných brambor s křupavou zeleninou

Vegetariánské

Smažené květákové řízky s krémovou fazolovou kaší

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Ovoce

Pikantní asijská švestková omáčka

Recepty

Šťavnatý švestkový chlebíček se švestkovou polevou

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Vegetariánské

Japonský bramborový salát: Připravuje se ze šťouchaných brambor s křupavou zeleninou

Saláty

Ruský salát z krabích tyčinek s okurkou, kukuřicí a rýží – jednoduchý recept na vynikající chuťovku

Saláty

Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno

Ovoce

Pikantní asijská švestková omáčka

Vegetariánské

Smažené květákové řízky s krémovou fazolovou kaší

Drůbež

Šumavská pečená kachna s houbovou omáčkou a krupicovými knedlíky

prima-cnn-news

Lochman: Udržme uprchlíky před hranicemi Schengenu. Pakt není náš zájem, řekl Žáček Havárie čínské jaderné ponorky: Chytila se do vlastní pasti, v moři zahynulo 55 námořníků Ustupovat Putinovi je cesta do pekel. Divím se, že to Slováci nevidí, řekla Černochová

prima-zeny

Andrea Kalousová promluvila o Kazmovi. Film beru jako takové poděkování, říká Gentleman Petr Vondráček o sexismu: Když dnes pustíte ženu do dveří, může se urazit Měla k prezidentovi příliš ženský vztah? Řeháková říká, že vždy jednala profesionálně

prima-zoom

Popravy, které se vymkly kontrole Vůči kořisti je nekompromisní. Podívejte se na žraloka, který je považován za boha Nejpekelnější stavba světa: Mrakodrap se stal slumem plným rasismu, smradu a drog

prima-fresh

Vaříme pro děti: Tuňákovo-bramborové karbanátky Pikantní asijská švestková omáčka Křupavý kuřecí popcorn lepší než z KFC

prima-cool

Partička – Nová krev začíná už dnes! Jak zachránit komiksové filmy? Režisér Doctora Strange nabízí jasné řešení Improvizace není pro sraby! Novotný a Genzer promluvili o tom, jak asi hrají v soukromí

playboy

Co vás čeká v říjnovém čísle časopisu Playboy? Čeští politici, premiéry nevyjímaje, si potrpí na zajíčky V případě Elona Muska nepadlo jablko daleko od stromu, děda Joshua věřil ve spiknutí a svět řízený technologiemi

lajk

Spala Agáta s Dopitou a Jaromírem zároveň? Hanychová říká, že každý pán má svůj čas Modelka je smutná, že už dva roky neměla sex s mužem. Je na ně prý moc hezká Grznár zaútočil na kulturistku Věru Mikulcovou. Naznačil, že je jako chlap

prima-living

Návod, jak z kaštanů vyrobit přírodní gel na praní jemného prádla a mytí rukou nebo nádobí Česnek sicilský je atraktivní jarní květina a magnet na včely. Cibulky sázíme na podzim Jak sklízet a skladovat dýně přes zimu, aby nezačaly plesnivět a vydržely až do jara

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.