návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kuře na sójové omáčce, medu a chilli

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1,5 hodiny
Kuře na sójové omáčce, medu a chilli
Autor: Prostonárodní kuchařka Květy Fialové Kuře na sójové omáčce, medu a chilli
Kombinace chilli a sójové omáčky evokuje ostré asijské maso, ale tohle kuře překvapí sladkostí. Jablka, s kterými se peče, poslouží jako příloha, nebo ho můžete doplnit dušenou jasmínovou rýží.

Článek

Nejlepší recepty na kuřecí stehna Foto:

22x lákavé recepty na kuřecí stehna v hlavní roli

Kuřecí stehna jsou velmi vděčný kus masa. Jsou sice o něco tučnější než prsa, ale díky tomu si za všech okolností zachovávají šťavnatost. Stehna můžete péct, dusit, smažit...

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Kuře naporcujte na stehna, křídla a prsa, případně díly rozkrojte ještě na polovinu. Promíchejte sójovou omáčku, med, bílé víno a 2 lžíce oleje a do marinády naložte kousky kuřete. Zakryjte ho potravinářskou fólií a uložte alespoň na 1 hodinu do lednice.
  2. Kousky kuřete opečte zprudka ze všech stran, aby se maso zatáhlo, a vložte ho do pekáče vymazaného zbylým olejem. Jablka zbavte jádřince a nakrájejte na čtvrtky nebo osminy k masu. Podlijte zlehka vodou, zakryjte poklicí nebo alobalem a nechte 45 minut péct.
  3. Do zbylé marinády vmíchejte mouku a provensálské koření a marinádu vlijte do pekáče ke kuřeti. Pečte nezakryté 5–10 minut, až kuře získá křupavou kůrku a šťáva zhoustne, pozor, ať med příliš nezkaramelizuje. Posypte odrhnutým rozmarýnem a nasekanou chilli papričkou a podávejte se skrojkem limety.

Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

Prostonárodní kuchařka Květy Fialové Foto:

Květa Fialová, Martin Slunečko

První kuchařka Květy Fialové je na světě a s ní řada původních receptů na pokrmy, které tato slavná filmová a divadelní herečka vařila nejraději. Květa Fialová vynikala nejen jako herečka, ale i jako kuchařka, která celý život ráda vařila, a to nejraději pro ostatní. Kniha nabízí nápadité recepty, které vycházely z Květiny fantazie, podle nichž připravíte neobvyklé saláty, polévky, herecké rychlovky a také se dozvíte, jak připravit lehká zeleninová jídla, středomořské speciality, ryby, drůbež i tradiční dezerty. Recepty provází Květa svým komentářem a vzpomíná na zákulisí své domácí kuchyně. V kuchařce nechybějí ani vzpomínky na rodinu, herecké přátele a na maminku, za kterou se Květa celý život vracela na Slovensko. Právě od ní pochází řada původních slovenských receptů.

Vydalo nakladatelství EAT CETERA Praha 2017.

Další recepty z domácí kuchyně herečky Květy Fialové najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Zimní číslo časopisu Prima FRESH

Užijte si krásné svátky i zimní radovánky s novým číslem časopisu Prima FRESH