Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Krůtí karbanátky s koriandrem a restovanou cuketou

2 porce
do 30 minut
Krůtí karbanátky s koriandrem
Krůtí karbanátky s koriandrem Autor: Výpečky.com
Stále trochu opomíjené krůtí maso je skvělé na pečínku nebo minutkové úpravy, ale můžete využít i jeho mletou variantu a připravit z něj výtečné karbanátky. K jemné chuti masa skvěle ladí výrazná sušená rajčata a aromatický koriandr, vše fantasticky doladí exotická omáčka ve vietnamském stylu.
Reklama

Všichni to dobře známe. Během týdne jsme zaměstnaní a večer často dost unavení. Pak se hodí recepty na rychlá jídla, která ale často sníme, aniž bychom si je pořádně vychutnali. A přitom to jde mnohem lépe. I jednoduché jídlo povýšíme na událost, pokud ho naservírujeme na hezké nádobí, nezapomeneme na ubrousek a sklenku vína a vše doplníme zapálenou svíčkou. Rázem je z "rychlovky" luxusní večeře a nezáleží, jestli je na talíři kopec špaget nebo knedlíky s vajíčkem :)

Pokud se vám líbí nádobí z našeho receptu, v článku zjistíte, jak ho můžete získat:

Článek

Kolekce nádobí Waves od Jamieho Olivera  Foto: archiv Albert

Stylový brunch s designovým nádobím od Jamieho Olivera

Chcete s přáteli či rodinou oslavit nějaký významný okamžik? Uspořádejte oslavu u sebe doma a připravte vašim blízkým nezapomenutelnou hostinu. Aby vámi připravené ...
Reklama

Postup

  1. Nejprve si namelte krůtí maso a pak ho smíchejte společně s nasekanou cibulkou i s natí, té nemusí být moc. Přidejte pokrájený koriandr, sušená rajčata a vše zakápněte citronovou šťávou. Celou směs osolte a opepřete a důkladně zamíchejte.
  2. Z masové směsi vytvořte širší placičky a na rozpáleném oleji je z obou stran osmažte.
  3. Cukety nakrájené na podlouhlé kousky osmažte na olivovém oleji, osolte a ještě teplé podávejte jako přílohu k masu.
  4. Do misky si dejte půl lžičky cukru, nalijte olivový olej, rybí omáčku a citronovou šťávu. Pak přidejte nasekanou chilli papričku a koriandr a omáčku promíchejte.
  5. Omáčkou si můžete karbanátky lehce polít nebo ji vytírat pečivem.
Reklama

Krůtí karbanátky s koriandrem 2 Foto: Výpečky.com

Krůtí karbanátky s koriandrem 3 Foto: Výpečky.com

Krůtí karbanátky s koriandrem  Foto: Výpečky.com

Krůtí karbanátky s koriandrem., Foto: Výpečky.com

 

Milujeme Výpečky!

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza Beránková, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama