Křupavé bílkové lupínky s ořechy
Zdroj: PROBIO
Křupavé bílkové lupínky s ořechy
Zdroj:
PROBIO
Dvakrát pečené sušenky z nadýchaného sněhu s trochou mouky jsou nádherně křupavé a plné ořechů. Ideální k máčení do horké čokolády nebo kávy. Hezky zabalené v celofánu budou originálním jedlým dárkem. A výhodou je, že je můžete připravit v předstihu.
Postup přípravy
-
Bílky vyšlehejte s 1 lžící moučkového cukru do hustého lesklého sněhu. Postupně zašlehejte i zbytek cukru. K bílkům prosejte mouku, přidejte ořechy a zlehka promíchávejte, dokud se směs nepropojí.
-
Těsto rozprostřete do chlebíčkové formy (o délce asi 23 cm) vyložené pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte 20 minut dorůžova. Nechte zchladnout a poté zabalte do mikrotenového sáčku a na dva dny uložte do lednice.
-
Po dvou dnech rozbalte chlebíček, odstraňte z něj pečicí papír a nakrájejte na tenké plátky. Rozprostřete na plechy vyložené pečicím papírem a při 170 °C sušte cca 7–10 minut. Nechte na plechu zchladnout.
Křupavé bílkové lupínky s ořechy 2
Zdroj: PROBIO
Křupavé bílkové lupínky s ořechy 2
Zdroj:
PROBIO