Křupavé bílkové lupínky s ořechy

Moje hodnocení
5x

Dvakrát pečené sušenky z nadýchaného sněhu s trochou mouky jsou nádherně křupavé a plné ořechů. Ideální k máčení do horké čokolády nebo kávy. Hezky zabalené v celofánu budou originálním jedlým dárkem. A výhodou je, že je můžete připravit v předstihu.

2 porce
60 minut

Suroviny

  • bílek (bílky) 3 ks
  • třtinový moučkový cukr PROBIO 75 g
  • pšeničná mouka chlebová PROBIO 75 g
  • mandle 50 g
  • lískové ořechy 50 g
  • vlašské ořechy 50 g

Postup přípravy

  1. Bílky vyšlehejte s 1 lžící moučkového cukru do hustého lesklého sněhu. Postupně zašlehejte i zbytek cukru. K bílkům prosejte mouku, přidejte ořechy a zlehka promíchávejte, dokud se směs nepropojí.
  2. Těsto rozprostřete do chlebíčkové formy (o délce asi 23 cm) vyložené pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte 20 minut dorůžova. Nechte zchladnout a poté zabalte do mikrotenového sáčku a na dva dny uložte do lednice.
  3. Po dvou dnech rozbalte chlebíček, odstraňte z něj pečicí papír a nakrájejte na tenké plátky. Rozprostřete na plechy vyložené pečicím papírem a při 170 °C sušte cca 7–10 minut. Nechte na plechu zchladnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Probio.cz


Přečtěte si také

Recepty