zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Křupavé bílkové lupínky s ořechy
Autor: PROBIO Křupavé bílkové lupínky s ořechy

Křupavé bílkové lupínky s ořechy

Hodnoceno: 4x
Dvakrát pečené sušenky z nadýchaného sněhu s trochou mouky jsou nádherně křupavé a plné ořechů. Ideální k máčení do horké čokolády nebo kávy. Hezky zabalené v celofánu budou originálním jedlým dárkem. A výhodou je, že je můžete připravit v předstihu.
do 1 hodiny
2 plechy porce

reklama

Postup

  1. Bílky vyšlehejte s 1 lžící moučkového cukru do hustého lesklého sněhu. Postupně zašlehejte i zbytek cukru. K bílkům prosejte mouku, přidejte ořechy a zlehka promíchávejte, dokud se směs nepropojí. 
  2. Těsto rozprostřete do chlebíčkové formy (o délce asi 23 cm) vyložené pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte 20 minut dorůžova. Nechte zchladnout a poté zabalte do mikrotenového sáčku a na dva dny uložte do lednice.
  3. Po dvou dnech rozbalte chlebíček, odstraňte z něj pečicí papír a nakrájejte na tenké plátky. Rozprostřete na plechy vyložené pečicím papírem a při 170 °C sušte cca 7–10 minut. Nechte na plechu zchladnout.
Křupavé bílkové lupínky s ořechy
Autor: PROBIO Křupavé bílkové lupínky s ořechy
Tipy, jak využít zbylé bílky

5 originálních tipů, jak využít zbylé bílky

reklama

Související témata: sušenky , ořechy , bílky , cukroví , Vánoce , Sladké