Suroviny
- bílek 3 ks
- třtinový cukr (moučkový cukr PROBIO) 75 g
- pšeničná chlebová mouka (PROBIO) 75 g
- mandle 50 g
- lískové ořechy 50 g
- vlašské ořechy 50 g
Postup přípravy
- Bílky vyšlehejte s 1 lžící moučkového cukru do hustého lesklého sněhu. Postupně zašlehejte i zbytek cukru. K bílkům prosejte mouku, přidejte ořechy a zlehka promíchávejte, dokud se směs nepropojí.
- Těsto rozprostřete do chlebíčkové formy (o délce asi 23 cm) vyložené pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte 20 minut dorůžova. Nechte zchladnout a poté zabalte do mikrotenového sáčku a na dva dny uložte do lednice.
- Po dvou dnech rozbalte chlebíček, odstraňte z něj pečicí papír a nakrájejte na tenké plátky. Rozprostřete na plechy vyložené pečicím papírem a při 170 °C sušte cca 7–10 minut. Nechte na plechu zchladnout.
Vyzkoušejte také klasické bílkové pusinky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Neprůstřelný recept na křehké sněhové pusinky z bílků
