návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Krtkův dort od Cukrfree

12 porcí
Krtkův dort od Cukrfree
Autor: Janina Černá / Cukrfree Krtkův dort od Cukrfree
Milujete krtkův dort? Můžete si ho připravit jako oblíbený narozeninový dort pro člena rodiny, ale klidně i jen tak, k odpolední kávě. Je prostě neodolatelný! :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 175 °C. Mouku z ořechů vložte do větší mísy.
  2. Přidejte všechny suché ingredience a promíchejte. Přidejte celá vajíčka, kávu, kefír, vanilkový extrakt a promíchejte.
  3. Poté vmíchejte (ve vodní lázni) rozehřátou čokoládu. Bílky si vyšlehejte do tuhého “sněhu” a opatrně je do těsta zapracujte.
  4. Hotové těsto přemístěte do vymazané formy o průměru 22 cm a vložte na 35–40 minut do trouby, propečenost kontrolujte špejlí. Doba pečení se může lišit v závislosti na typu trouby.
  5. Mezitím našlehejte smetanu do šlehačky. V míse smíchejte mascarpone s vanilkou a najemno nasekanou čokoládou a šlehačku do směsi opatrně vmíchejte a vložte do lednice.
  6. Hotový korpus nechte vychladnout a poté jej pomocí lžíce vydlabejte tak, aby na dně a po okrajích zůstal cca 1 cm korpusu.
  7. Vydlabaný korpus poté vložte do misky a použijte později na zasypání krému. Nakrájené ovoce vyskládejte na dno, na něj přidejte krém, který vytvarujte do tvaru hroudy.
  8. Tu poté posypte rozdrobeným zbylým korpusem a pomocí rukou jej opatrně přimačkávejte ke krému. Hotový dort vložte na hodinu do ledničky a podávejte.
Reklama
Krtkův dort od Cukrfree
Autor: Janina Černá / Cukrfree Krtkův dort od Cukrfree
Krtkův dort od Cukrfree
Autor: Janina Černá / Cukrfree Krtkův dort od Cukrfree

Cukrfree
Janina Černá

Janina Černá, známá foodblogerka a autorka dvou výtečných kuchařek, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.

Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.

Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařky z něj vyšlé jsou velmi úspěšné.

Související témata: Sladké , Česká kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama