Krevetové linguine s kurkumou

Moje hodnocení
5x

Ačkoliv je kurkuma doma v rovníkovém pásmu, zapadne i ke Středozemnímu moři, jak ukazuje tento klasický recept na těstoviny s krevetami se zlatým povyražením.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci uvařte 2 l osolené vody.
  2. Mezitím rozehřejte olej na pánvi. Šalotku oloupejte, nakrájejte nadrobno a pozvolna ji restujte, až zprůhlední. Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno, zázvor oloupejte, nastrouhejte, přihoďte obojí do pánve a pokračujte v pozvolném smažení 4–5 minut, až se rozvoní. Přisypte kurkumu a ještě 1 minutu restujte.
  3. Zvyšte teplotu, přihoďte krevety, promíchejte je v kurkumové směsi a restujte je 4–8 minut.
  4. Ve vroucí osolené vodě uvařte linguine podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente. Slijte je, trochu vody ponechte a těstoviny zakápněte olejem. Rajčátka přepulte.
  5. Jakmile krevety zrůžoví, vmíchejte jogurt a trochu vody z těstovin, povařte ještě 3–4 minuty. Osolte je, opepřete, vmíchejte těstoviny, rukolu a rajčátka.

Další báječné letní recepty najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty