Suroviny
- olivový olej 2 lžíce + na pokapání
- šalotka 1/2 ks
- česnek 1 stroužek
- zázvor (čerstvý ) 2,5cm kousek
- kurkuma (mletá ) 1 lžička
- krevety (syrové ) 200 g
- linguine 200 g
- cherry rajčata 8 ks
- bílý jogurt 150 g
- rukola 50 g
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci uvařte 2 l osolené vody.
- Mezitím rozehřejte olej na pánvi. Šalotku oloupejte, nakrájejte nadrobno a pozvolna ji restujte, až zprůhlední. Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno, zázvor oloupejte, nastrouhejte, přihoďte obojí do pánve a pokračujte v pozvolném smažení 4–5 minut, až se rozvoní. Přisypte kurkumu a ještě 1 minutu restujte.
- Zvyšte teplotu, přihoďte krevety, promíchejte je v kurkumové směsi a restujte je 4–8 minut.
- Ve vroucí osolené vodě uvařte linguine podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente. Slijte je, trochu vody ponechte a těstoviny zakápněte olejem. Rajčátka přepulte.
- Jakmile krevety zrůžoví, vmíchejte jogurt a trochu vody z těstovin, povařte ještě 3–4 minuty. Osolte je, opepřete, vmíchejte těstoviny, rukolu a rajčátka.
Krevetové linguine s kurkumou Zdroj: Kurkumová kuchařka