Suroviny
Postup přípravy
- Ve velké pánvi rozehřejte máslo a přidejte červenou cibuli. Restujte doměkka, asi 1–2 minuty.
- Poté přidejte česnek a restujte dalších 30 sekund. Vmíchejte dýni, přilijte vývar a přisypejte bylinky.
- Zamíchejte a zakryjte. Vařte, dokud dýně nezměkne, tak 10 minut. Jakmile je měkká, rozmixujte dýni v mixéru společně s mlékem a solí dle chuti.
- Mezitím v rendlíčku na středním plameni orestujte slaninu dokřupava. Jakmile je hotová, přendejte ji na papírovou utěrku, abyste se zbavili přebytečného tuku.
- Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou přidejte těstoviny a vařte podle návodu. Slijte, přidejte dýňovou omáčku, promíchejte a zasypejte křupavou slaninou.
Vyzkoušejte také krémové dýňové rizoto podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Krémové dýňové rizoto