zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Krémové kuře s pórkem a žampiony
Krémové kuře s pórkem a žampiony

Krémové kuře s pórkem a žampiony

Hodnoceno: 4x
K přípravě tohoto jídla stačí jediná pánev, jen několik ingrediencí a 30 minut vašeho času. Velmi rychlý recept, díky kterému z kuřecích prsíček vykouzlíte velmi chutnou večeři.
do 30 minut
3–6 porce

reklama

Postup

  1. Nejdřív si připravte kuřecí prsa: všechny kousky podélně rozřízněte a udělejte z nich šest tenčích plátků. Odblaňte a dochuťte všechny kousky z obou stran solí a pepřem.
  2. Na větší pánvi rozehřejte 1/2 lžíce másla a 1/2 lžíce olivového oleje. Jakmile se máslo rozpustí, vložte do pánve tři kuřecí plátky. Pečte 3–4 minuty z každé strany, dokud nebudou plátky krásně zlatavé a dostatečně propečené. 
  3. Přendejte na talíř a zakryjte alobalem, aby plátky nevychladly. Pánev vytřete papírovou utěrkou a přidejte 1/2 lžíci másla a zbylý olivový olej. Proces opakujte a hotové plátky poté přidejte k první várce.
  4. Znovu vytřete pánev a na středním plameni rozpusťte 1 lžíci másla. Přidejte žampiony, pórek, špetku soli a restujte asi 5 minut, dokud žampiony nezměknou.
  5. Přilijte víno a povařte 2 minuty. Dále přilijte smetanu, zvyšte plamen a vařte cca 5 minut, dokud omáčka nezhoustne a lehce se nezredukuje.
  6. Vmíchejte poslední lžíci másla a dochuťte. Kuře naservírujte na talíř, zalijte hotovou omáčkou a podávejte s rýží nebo těstovinami.

Krémové kuře s pórkem a žampiony 2 Foto: Krémové kuře s pórkem a žampiony; foto: foodiecrush.com

reklama