návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Králičí hřbet s konfitovaným bramborem, jablečným ragú a pyré z curry fazolí

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 2 hodin
Králičí hřbet s konfitovaným bramborem, jablečným ragú a pyré z curry fazolí
Autor: FTV Prima / Tomáš Svoboda Králičí hřbet s konfitovaným bramborem, jablečným ragú a pyré z curry fazolí
V poslední letošní epizodě pořadu Pečeme podle hvězd připravil kuchař Martin Kincl sváteční pokrm z králičího hřbetu s velmi zajímavými přílohami.

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

Suroviny (4 porce)

Jablečné ragú:

Pyré z curry fazolí:

Jablečný demiglace:

Postup

  1. Vykostěné králičí hřbety (2 kusy) k sobě přiložte protilehlými stranami, osolte, opepřete a zabalte do pancetty a následně do potravinářské fólie. Takto zabalené válečky pečte v troubě rozpálené na 75 °C 90 minut.
  2. Mezitím si připravte jablečné ragú. Jablka a řapíkatý celer nakrájejte na malé kostičky cca 3 x 3 mm. Orestujte na pánvi s rozpuštěným máslem a přidejte trochu nasekané petrželky.
  3. Na pyré z fazolí potřebujete curry fazole Bonduelle, listovou petržel a trochu smetany, společně prohřejte a následně propasírujte přes cedník v jemné pyré.
  4. K přípravě jablečného demiglace svařte jablečný džus z daného množství na 1/3, přidejte demiglace z kostí, lžíci medu a pár kapek citronové šťávy.
  5. K přípravě konfitovaných brambor nejprve oloupejte brambory, nakrájejte na 2 cm silné plátky a z nich vytvořte kolečka za pomoci vykrajovátka. Takto vytvořené brambory vložte do husího sádla rozpáleného na 100 °C. V sádle vařte cca 10 minut.
  6. Po 90 min vyjměte válečky z trouby, rozbalte a opečte na pánvi dozlatova. Krájejte na 4 cm široká kolečka, která položte na konfitované brambory a talíř ozdobte fazolovým pyré, jablečným ragú a přelijte trochou jablečného demiglace.

Králičí hřbet s konfitovaným bramborem, jablečným ragú a pyré z curry fazolí  Foto: Králičí hřbet s konfitovaným bramborem, jablečným ragú a pyré z curry fazolí; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na Primě PLAY.

V poslední  epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Matěje Rupperta a jeho otce Karla Rupperta. S diváky se podělili o recept na králíka v majonézové marinádě a borůvkový koláč s vanilkovou zmrzlinou.

Pečeme podle hvězd - 12.díl Foto: Pečeme podle hvězd – 12.díl; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda