Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Koláč s lesními plody

1 koláč porce
do 1 hodiny
Koláč s lesními plody
Koláč s lesními plody Autor: profimedia.cz
Tenhle koláč je ještě lepší s trochou mascarpone nebo zmrzliny.
Reklama

Suroviny (1 koláč porce)

Reklama

Postup

  1. Těsto: Do hnětače dejte mouku a sůl a přidejte nakrájené studené máslo. Mixujte, dokud nebude směs vypadat jako hrubá strouhanka. Potom přidejte 30 ml studené vody a zpracujte těsto do koule. Zbytek vody nepřidávejte, pokud to není nezbytné. Zabalte těsto do fólie a dejte alespoň na 30 minut do lednice.
  2. Na pomoučeném povrchu rozválejte těsto a vyložte jím dortovou formu s vyndavacím dnem. Další kus těsta rozválejte na pruh a vyložte jím stěny formy. Odřízněte přesahující okraje a dejte na 2530 minut do lednice. Mezitím předehřejte troubu.
  3. Na těsto položte pečicí papír, vysypte suchými fazolemi a pečte 1215 minut. Vyndejte formu z trouby, odstraňte fazole a papír a pečte dalších 5 minut. Potom snižte teplotu na 170 °C.
  4. Náplň: Vyšlehejte dohromady cukr, máslo, vanilková zrníčka a limetkovou kůru. Potom postupně přidávejte rozšlehaná vejce a po každém přidání důkladně prošlehejte. Vmíchejte mandle, ochuťte solí a směsí přelijte předpečené těsto ve formě. Posypte lesními plody a pečte dalších 4045 minut, dokud se povrch nezvedne a nebude zlatohnědý. Koláč můžete podávat teplý, nebo studený s mascarpone, šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.
Reklama

Koláč s lesními plody Foto:

Koláč s lesními plody, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama