Suroviny
- máslo 250 g
- moučkový cukr 90 g
- vanilkový cukr (bio ) 1 ks
- kakao (holandské ) 1 lžíce
- mletý kokos 200 g + na obalení
- žloutek 3 ks
- citronová kůra (z 1 citrónu)
- hladká mouka 330 g
Máslový krém
- máslo 200 g
- moučkový cukr 80 g
- mletý kokos (jemně namletý) 80 g
- rum 1 lžička
Na ozdobu
- bílek 1 ks
- strouhaný kokos (na obalení)
Článek
9 vyzkoušených receptů na nepečené cukroví
Nestihli jste napéct vánoční cukroví? Ještě není nic ztraceno, právě teď je příhodná doba na přípravu nepečených druhů, které mají kratší trvanlivost, ale o to lepší chuť :)
Postup přípravy
- Utřete v robotu změklé máslo s cukry, přidejte kakao, kokos, žloutky a kůru z citronu. Nakonec vmíchejte mouku a vypracujte hladké těsto.
- V robotu to trvá asi 10 minut, těsto se nesmí lepit k okrajům mísy, pak ho ještě rukama propracujte na vále.
- Těsto přendejte do potravinářského sáčku a nechte do druhého dne v ledničce odpočinout.
- Vyválejte těsto asi na 3 mm silný plát. Vykrajujte kolečka a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C (ideálně horkovzdušné) asi 10 minut. Nechte vychladnout.
- Připravte si máslový krém. Utřete změklé máslo s cukrem, kokosem a rumem. Našlehaným krémem spojujte dvě kolečka k sobě.
- Vrchní kolečko potřete mašlovačkou namočenou do vyšlehaného bílku a namočte do strouhaného kokosu. Skladujte v chladu a suchu.