návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kokosové střapáče s máslovým krémem

Hodnoceno: 0x
cca 4 plechy porcí
do 1 hodiny
Kokosové střapáče s máslovým krémem
Autor: Slepičárna blog Kokosové střapáče s máslovým krémem
Kokosové cukroví s rumem provoní kuchyň a navodí tu správnou atmosféru.

Článek

Nejlepší nepečené cukroví Foto:

9 vyzkoušených receptů na nepečené cukroví

Nestihli jste napéct vánoční cukroví? Ještě není nic ztraceno, právě teď je příhodná doba na přípravu nepečených druhů, které mají kratší trvanlivost, ale o to lepší chuť :)

Suroviny (cca 4 plechy porcí)

Máslový krém:

Postup

  1. Utřete v robotu změklé máslo s cukry, přidejte kakao, kokos, žloutky a kůru z citronu. Nakonec vmíchejte mouku a vypracujte hladké těsto.
  2. V robotu to trvá asi 10 minut, těsto se nesmí lepit k okrajům mísy, pak ho ještě rukama propracujte na vále.
  3. Těsto přendejte do potravinářského sáčku a nechte do druhého dne v ledničce odpočinout.
  4. Vyválejte těsto asi na 3 mm silný plát. Vykrajujte kolečka a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C (ideálně horkovzdušné) asi 10 minut. Nechte vychladnout.
  5. Připravte si máslový krém. Utřete změklé máslo s cukrem, kokosem a rumem. Našlehaným krémem spojujte dvě kolečka k sobě.
  6. Vrchní kolečko potřete mašlovačkou namočenou do vyšlehaného bílku a namočte do strouhaného kokosu. Skladujte v chladu a suchu.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz