reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kávová zmrzlina s čokoládovou sušenkou
Autor: Vlado Kníž Kávová zmrzlina s čokoládovou sušenkou

Kávová zmrzlina s čokoládovou sušenkou

Hodnoceno: 0x
Domácí zmrzlina je prostě nejlepší. A to ví i Zdeněk Pohlreich, a proto vás naučí ji připravovat. A jako bonus vám ukáže, jak na domácí čokoládové sušenky.
do 30 minut
4 porce

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Postup

  1. Žloutky ušlehejte s cukrem. V kastrolu ohřejte mléko, přidejte smetanu a kávu. Žloutky zalijte trochou horkého mléka, aby nebyly syrové, promíchejte a pak vše vraťte zpátky do hrnce.
  2. Za stálého míchání zavařte do zhoustnutí a vmíchejte glukózu. Pak přidejte kávový likér a Salko a směs nalijte do zmrzlinového přístroje.
  3. Mezitím si připravte čokoládové sušenky: do mixéru vložte máslo a třtinový cukr a nechte vyšlehat. Pak přidejte vejce a spojte. Postupně přimíchávejte mouku, prášek do pečiva a bílý cukr.
  4. Vypracujte těsto a na závěr vmíchejte čokoládovou čočku. Z těsta vypracujte váleček, nechte odpočinout v lednici, pak nakrájejte na kolečka a vložte na 7 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  5. Zmrzlinu před servírováním vložte na chvíli do lednice, aby trochu změkla. Pak pomocí lžíce nandejte do sklenic a ozdobte upečenou sušenkou.

Kávová zmrzlina s čokoládovou sušenkou Foto: Kávová zmrzlina s čokoládovou sušenkou, foto: Vlado Kníž

Vařte spolu se šéfem:

TVŠ IV (2) -Kávová zmrzlina s čokoládovou sušenkou
Kávová zmrzlina s čokoládovou sušenkou

reklama