návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kapr na černém pivě podle Jana Punčocháře

Hodnoceno: 0x
3–4 porce
do 1 hodiny
Kapr na černém pivě
Autor: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE Kapr na černém pivě
V jednoduchosti je síla a tento recept je toho důkazem. Pár surovin, jednoduchá příprava a za chvíli můžete mít na stole pokrm hodný králů. Mimochodem, tuto úpravu kapra si velmi oblíbil například Václav Havel.

Postup

  1. Porce kapra opláchněte, osušte, dobře osolte a obalte v hladké mouce. Na pánvi rozpalte olej, vložte do něj obalené porce a rychle je osmahněte po obou stranách.
  2. Naskládejte je do zapékací misky. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kolečka a posypte jí porce ryby. Kapra zalijte pivem. Povrch poklaďte anglickou slaninou nakrájenou na kostky.
  3. Vložte odkryté do trouby předehřáté na 200 ˚C a pečte asi 30 minut.

Kapr na černém pivě  Foto:

Kapr na černém pivě  Foto: Kapr na černém pivě; foto: Mikuláš Gottwald/PHOTOONE

Jan Punčochář

Mnohými považován za nejlepšího českého kuchaře, vyučil se v hotelu Ambassador a hned po škole pracoval v několika vyhlášených pražských restauracích. Své zkušenosti dále sbíral v zahraničí, vařil například v přední švýcarské restauraci Häberli’s Schützenhaus. Po návratu do Prahy se stal šéfkuchařem restaurace Le Terroir, kde působil deset let. Nyní si jeho autentickou a nezaměnitelnou kuchyni můžete vychutnat v restauraci Grand Cru.

Jak většinou trávíte Vánoce?

Vždy se je snažím trávit s dětmi v rodinném kruhu, pro děti a pro mě také to jsou ty nejkrásnější svátky v roce.

Co nesmí chybět na vaší vánoční tabuli?

Mám rád českou klasiku, kapr, salát, cukroví, ale nepohrdnu ani 12kilovou langustou.