redakce Prima FRESH

Kakaové minibábovičky bez lepku

Moje hodnocení
22x

Láska prochází žaludkem, to se už dávno ví. :) Chcete překvapit svou drahou polovičku nebo někoho z rodiny a upéct jim něco dobrého? Máme pro vás tento recept na bezlepkové bábovičky, které se 100% povedou a stejně tak potěší.

6 porcí
30 minut

Těsto

Poleva

Na ozdobu

  • ovoce (lyofilizované ovoce a sušené květy)

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 160 °C a formičky na mini bábovky vymažte olejem, aby se po upečení lépe vyklápěly (skvělým pomocníkem je olej ve spreji).
  2. V jedné míse smíchejte všechny sypké suroviny na těsto a důkladně promíchejte. V druhé míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny.
  3. Do pěny poté zašlehejte olej a postupně vmíchejte také sypkou směs z první mísy a mléko.
  4. Spojte v hladké těsto, které vlijte do formiček. Pečte na 160 °C po dobu 18–20 minut.
  5. Před vyklopením otestujte špejlí, zda jsou bábovky propečené.
  6. V hrnci ohřejte smetanu a rozpusťte v ní čokoládu. Poté vmíchejte máslo a nechte lehce zchladnout.
  7. Čokoládovou polevou polijte bábovičky a dozdobte sušeným ovoce a květy.

PRIMA TIP:

Množství surovin v receptu odpovídá polovině běžné bábovky. Pokud ho zdvojnásobíte, můžete upéct jednu velkou bábovku. Pozor však na dobu pečení, bude delší.

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů