Kakaové minibábovičky bez lepku

Moje hodnocení
4x

Láska prochází žaludkem, to se už dávno ví. :) Chcete překvapit svou drahou polovičku nebo někoho z rodiny a upéct jim něco dobrého? Máme pro vás tento recept na bezlepkové bábovičky, které se 100% povedou a stejně tak potěší.

6 porcí
30 minut

Těsto

  • rýžová mouka (např. Labeta) 180 g
  • kakao (holandské kakao) 2 lžíce
  • cukr 80 g
  • plnotučné mléko 75 ml
  • rostlinný olej 75 ml
  • vejce 1 ks
  • kypřicí prášek do pečiva bez lepku (např. Labeta) 1 lžička
  • jedlá soda (např. Labeta) 1/4 lžičky
  • špetka xantanové gumy
  • špetka vanilky 

Poleva

  • 70% čokoláda 40 g
  • 33% smetana 80 ml
  • máslo 1 lžíce

Na ozdobu

  • lyofilizované ovoce a sušené květy

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 160 °C a formičky na mini bábovky vymažte olejem, aby se po upečení lépe vyklápěly (skvělým pomocníkem je olej ve spreji).
  2. V jedné míse smíchejte všechny sypké suroviny na těsto a důkladně promíchejte. V druhé míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny.
  3. Do pěny poté zašlehejte olej a postupně vmíchejte také sypkou směs z první mísy a mléko.
  4. Spojte v hladké těsto, které vlijte do formiček. Pečte na 160 °C po dobu 18–20 minut.
  5. Před vyklopením otestujte špejlí, zda jsou bábovky propečené.
  6. V hrnci ohřejte smetanu a rozpusťte v ní čokoládu. Poté vmíchejte máslo a nechte lehce zchladnout.
  7. Čokoládovou polevou polijte bábovičky a dozdobte sušeným ovoce a květy.

PRIMA TIP:

Množství surovin v receptu odpovídá polovině běžné bábovky. Pokud ho zdvojnásobíte, můžete upéct jednu velkou bábovku. Pozor však na dobu pečení, bude delší.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty