reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Jarní salát s chřestem
Autor: isifa.com Jarní salát s chřestem

Jarní salát s chřestem

Hodnoceno: 1x
Pokud do tohoto salátu přidáte konzervu tuňáka, můžete ho podávat jako hlavní chod.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Brambory dejte do hrnce s vodou a přiveďte do varu. Na mírném ohni vařte 12 minut. Do hrnce přidejte zelené fazolky a vařte další 3 minuty, potom přidejte chřest a vařte další 1–2 minuty nebo dokud nebude zelenina tak akorát měkká. Nechte odkapat a prolijte studenou vodou, aby se zelenina ochladila. Až budete moci vzít brambory do ruky, sloupněte je ze slupky a nakrájejte na půlky.
  2. Na talíře naaranžujte brambory, fazolky a chřest, navrch dejte na čtvrtky nakrájená vejce a pár rukolových lístků.
  3. Mezitím smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, cukr, petrželku a zálivku dochuťte solí a pepřem. Přelijte salát a podávejte.

Jarní salát s chřestem Foto:

Jarní salát s chřestem, foto: isifa.com

Další úžasné recepty z chřestu najdou v novém čísle časopisu Přima FRESH, který je v prodeji od 11. března:

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama