Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jarní salát s chřestem
Pokud do tohoto salátu přidáte konzervu tuňáka, můžete ho podávat jako hlavní chod.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- nové malé brambory 500 g
- zelené fazolky 180 g
- čerstvý zelený chřest 100 g
- středně velké vejce uvařené natvrdo 4 ks
- rukola 1 hrst
Na zálivku:
- panenský olivový olej 4 lžíce
- citronová štáva 2 lžíce
- hrubozrnná horčice 1 lžíce
- cukr krupice 1 lžička
- hladkolistá petržel 1 lžíce
- Sůl
- Pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Brambory dejte do hrnce s vodou a přiveďte do varu. Na mírném ohni vařte 12 minut. Do hrnce přidejte zelené fazolky a vařte další 3 minuty, potom přidejte chřest a vařte další 1–2 minuty nebo dokud nebude zelenina tak akorát měkká. Nechte odkapat a prolijte studenou vodou, aby se zelenina ochladila. Až budete moci vzít brambory do ruky, sloupněte je ze slupky a nakrájejte na půlky.
- Na talíře naaranžujte brambory, fazolky a chřest, navrch dejte na čtvrtky nakrájená vejce a pár rukolových lístků.
- Mezitím smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, cukr, petrželku a zálivku dochuťte solí a pepřem. Přelijte salát a podávejte.
Jarní salát s chřestem, foto: isifa.com