návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Indické hamburgery s červenou řepou

4 porce
do 30 minut
Indické hamburgery s červenou řepou
Autor: Marek Kučera Indické hamburgery s červenou řepou
Takzvané vadai patří v Indii ke klasice stejně jako naše karbanátky. Jsou ovšem čistě nemasové a pěkně pikantní, jak se na převážně vegetariánskou a celkově rozpálenou zemi sluší.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Luštěniny, chilli papričky a semínka fenyklu namočte na 1 hodinu do vody. Sceďte je a v robotu rozšlehejte na hrubší směs. Nejprve rozmixujte chilli papričky, pak přidejte luštěniny.
  2. V míse prohněťte vzniklou směs s nastrouhanou řepou, cibulí, kokosem, solí podle chuti, kurkumou a nasekaným koriandrem.
  3. V pánvi rozehřejte olej. Ze směsi tvarujte malé placičky a po částech je smažte v rozehřátém oleji na středním stupni.
Reklama

Indické hamburgery s červenou řepou  Foto: Indické hamburgery s červenou řepou; foto: Marek Kučera

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama