Najděte si recept
Na co máte chuť?

Hovězí rolky s rukolou a nastavovanou kaší
Suroviny (4 porce)
- hovězí roštěnka 2 plátky (300g)
- anglická slanina (plátky) 100 g
- rukola 200 g
- Slunečnicový olej
- Pepř
- Sůl
Kaše:
- brambory 600 g
- malé krupky 100 g
- Cibule 2 ks
- olej nebo sádlo 2 lžíce
- Sůl
Postup
- KAŠE: Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a v osolené vodě je vařte 15 minut. Zda jsou měkké, zkuste vidličkou a poté je slijte. Krupky propláchněte, v hrnci je zalijte dvojnásobným množstvím vody, osolte a na mírném ohni pomalu vařte asi 20 minut doměkka. Rovněž z nich slijte vodu. Na pánvi rozpalte olej, přidejte do něj oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli a pomalu ji za stálého míchání osmažte dozlatova. Brambory rozšťouchejte, promíchejte s krupkami a osmaženou cibulí i s olejem. Kaši přikryjte pokličkou a nechte v teple.
- Plátky masa rozklepejte doobdélníku vysokého asi 0,5 cm. Maso osolte, lehce opepřete a rozložte na ně plátky anglické slaniny a pak vrstvu rukoly. Maso zarolujte a propíchejte v rozestupech asi 1,5 cm párátky. Mezi nimi rolku rozkrájejte ostrým nožem na řezy.
- Na pánvi rozpalte olej a řezy z rolky na něm opečte po každé straně asi 5 minut. Ihned je podávejte s nastavovanou kaší.
- PRIMA TIP: Krupky můžete předem na několik hodin namočit, doba varu se tím výrazně zkrátí.
Gurmet – Vaše škola vaření
Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vařeníuž řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!
V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).