návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Housky s trhaným BBQ vepřovým a zelným salátem

4 porce
do 1,5 hodiny
Housky s trhaným bbq vepřovým a zelným salátem
Housky s trhaným bbq vepřovým a zelným salátem Autor: S vášní pro jídlo
Trhané vepřové se skvěle doplňuje s čerstvým zelným salátem. Myslíme, že u jedné housky nezůstane! :)

Recept

Domácí housky Foto:

Domácí housky

Další recept do sbírky domácího pečiva :) Tentokrát voňavé houstičky, ideální o víkendu k snídani.

Suroviny (4 porce)

Zelný salát:

Postup

  1. Nejprve připravte barbecue omáčku. Smíchejte protlak, ocet, uzenou papriku, cukr hořčici, sůl a chilli a nechte odpočívat.
  2. Ramínko nakrájejte na čtyři stejně vysoké plátky, které na pánvi na oleji opečte z obou stran dozlatova. To trvá celkem asi 10 minut.
  3. Opečené ramínko spolu s olejem přendejte do zapékací misky a zalijte BBQ omáčkou. Vše společně promíchejte, aby se omáčka dostala úplně všude.
  4. Maso zlehka podlijte vodou, misku přiklopte a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 3/4 hodiny. Pak z misky odklopte víko a dopečte ještě asi 15 minut, aby na dně zbylo jen trochu omáčky.
  5. Hotové maso nechte zlehka zchladnout a vidličkami roztrhejte na vlákna, která promíchejte se zbylou omáčkou v misce.
  6. Zelí nakrájejte nebo nakrouhejte na tenké plátky. V míse pak zelí promíchejte se zbylými surovinami a nechte chvíli odpočinout, aby se chutě propojily.
  7. Při servírování rozkrojte housku, kterou nechte na řezu trochu opéct buď na suché pánvi nebo v kontaktním grilu.
  8. Naspod housky pak nandejte trochu salátu a navrch přidejte část trhaného masa. Celou náplň přiklopte druhou částí housky a hned podávejte.

Housky s trhaným bbq vepřovým a zelným salátem 2 Foto: Housky s trhaným bbq vepřovým a zelným salátem; foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!