návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Houbové karbanátky s bylinkami

Hodnoceno: 3x
4 porce
do 1 hodiny
Houbové karbanátky s bylinkami
Autor: Slepičárna blog Houbové karbanátky s bylinkami
Zbožňujete houby? Pak tomuto receptu neodoláte! Skvěle totiž kombinuje hovězí maso s houbami, které mu dodávají šťavnatost a lehce peprnou chuť. Když navíc přidáte čerstvé bylinky, pak už není opravdu co řešit.

Postup

  1. Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Smíchejte ve větší míse s mletým hovězím masem, žloutkem, hořčicí, nadrobno nasekanou šalotkou a bylinkami. Můžete přidat i horkou vodou spařenou a na menší kousky nakrájenou kadeřavou kapustu.
  3. Dochuťte solí, pepřem, promíchejte a podle potřeby přidejte strouhanku.
  4. Vytvarujte karbanátky a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, asi 30 minut. Můžete (ale i nemusíte) během pečení obracet. Podávejte například s domácími hranolky.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz