Najděte si recept
Na co máte chuť?

Houbové karbanátky s bylinkami
Zbožňujete houby? Pak tomuto receptu neodoláte! Skvěle totiž kombinuje hovězí maso s houbami, které mu dodávají šťavnatost a lehce peprnou chuť. Když navíc přidáte čerstvé bylinky, pak už není opravdu co řešit.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- jedlé houby 100 g
- mlěté hovězí maso 400 g
- Žloutek 1 ks
- Šalotka 1 ks
- plnotučná hořčice 1 lžíce
- majoránka a oregáno 1 hrst
- kadeřavá kapusta 1 hrst
- sůl a pepř
- strouhanka na zahuštění
- pečicí papír
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Smíchejte ve větší míse s mletým hovězím masem, žloutkem, hořčicí, nadrobno nasekanou šalotkou a bylinkami. Můžete přidat i horkou vodou spařenou a na menší kousky nakrájenou kadeřavou kapustu.
- Dochuťte solí, pepřem, promíchejte a podle potřeby přidejte strouhanku.
- Vytvarujte karbanátky a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, asi 30 minut. Můžete (ale i nemusíte) během pečení obracet. Podávejte například s domácími hranolky.
Slepičárna blog
Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.
Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.