Suroviny
- houby (jedlé) 100 g
- mleté hovězí maso 400 g
- žloutek 1 ks
- šalotka 1 ks
- plnotučná hořčice 1 lžíce
- majoránka 1 hrst
- oregano
- kapusta (kadeřavá) 1 hrst
- sůl
- pepř
- strouhanka (na zahuštění)
Postup přípravy
- Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Smíchejte ve větší míse s mletým hovězím masem, žloutkem, hořčicí, nadrobno nasekanou šalotkou a bylinkami. Můžete přidat i horkou vodou spařenou a na menší kousky nakrájenou kadeřavou kapustu.
- Dochuťte solí, pepřem, promíchejte a podle potřeby přidejte strouhanku.
- Vytvarujte karbanátky a přesuňte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, asi 30 minut. Můžete (ale i nemusíte) během pečení obracet. Podávejte například s domácími hranolky.
PRIMA TIP: Nové recepty z lesních hub, které rozšíří váš repertoár