Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Hnědá rýže se sezamem, koriandrem a pečeným fenyklem

2 porce
do 1 hodiny
Hnědá rýže se sezamem, koriandrem a pečeným fenyklem
Hnědá rýže se sezamem, koriandrem a pečeným fenyklem Autor: Lahodně s Ellou a přáteli
Hnědá rýže s kousky krémového avokáda, pečenými paprikami a fenyklem je neskutečně výtečná! Chutná skvěle i sama o sobě, ale můžete ji podávat i jako přílohu.
Reklama

Článek

Boloňská omáčka z čočky  Foto:

20 receptů na nápadité a rychlé bezmasé večeře, na kterých si pochutnáte

Nemusíte být vegetarián, a přesto se hodí mít v zásobě nějaké bezmasé recepty, které rozšíří váš repertoár. Rozhodně není nutné jíst maso třikrát denně, takže pokud jste...
Reklama

Postup

  1. Rýži propláchněte a uvařte s octem, tamari a solí doměkka, trvá to zhruba 40 minut.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Fenykl rozkrájejte podélně na plátky a papriky na osminy. Rozložte je na plech, pokapejte olivovým olejem a osolte. Pečte 15–20 minut, až začnou okraje fenyklu a paprik hnědnout. Zhruba po 5–10 minutách přidejte do trouby česnek a pečte ho 10 minut doměkka. Nechte mírně zchladnout.
  3. Avokádo zbavte pecky, oloupejte ho a dužinu nakrájejte na kousky velikosti sousta. Pečenou zeleninu pokrájejte nahrubo, koriandr nadrobno a vmíchejte do mírně zchladlé rýže spolu se sezamem.
  4. Upečený česnek oloupejte, dužinu rozmačkejte vidličkou a promíchejte se zbylými surovinami na zálivku. Přelijte přes rýži a ozdobte ji koriandrem.
Reklama

Lahodně s Ellou a přáteli Foto:

LAHODNĚ S ELLOU A PŘÁTELI

Ella Woodward

Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.

V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.

nakladatelství Omega vyšlo v květnu a má 288 stran.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama