Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilovaný halibut na pomerančích s jarní cibulkou
Suroviny (1 porce)
- filet z halibuta 100 g
- jarní cibulka 25 g
- oloupané dílky pomeranče 50 g
- šťáva z půlky pomeranče
- Olivový olej 5 g
- šťáva z půlky limetky
- Med 7 g
- čerstvá máta 2 snítky
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- vícezrnný chleba 50 g
Postup
- Nejprve si připravte marinádu z olivového oleje, šťávy z pomeranče i limetky, medu, nasekané máty, soli a pepře.
- Filet nechte v marinádě v chladu alespoň půl hodiny odpočívat a poté jej dejte na rozpálený gril. Grilujte asi 5 minut z každé strany. Během grilování potírejte rybu marinádou.
- Grilovaný filet ozdobte na talíři dílky pomeranče a nakrájenou jarní cibulkou. Podávejte s vícezrnným chlebem.
- 1 porce obsahuje: 1189 kJ / 283 kcal
- bílkoviny: 19 g, sacharidy: 34 g, tuky: 7 g
Velký dietní plán III.
Petra Lamschová, Kristýna Kalinová
Velký dietní plán III. poslouží jako inspirace i jako jednoduchý návod na to, jak se začít stravovat zdravě. Neobsahuje totiž pouze 10 jídelníčků na různá témata, ale i 10 zajímavých článků a velký nákupní seznam s konkrétními tipy, aby nakupování bylo co nejjednodušší.
Jídelníček je sestaven vždy na celý týden, takže není nutné složitě vymýšlet, co si dát k svačině nebo k snídani. Velikost porcí je individuální a možná si je každý bude muset upravit. Jídelníčky jsou však sestaveny tak, aby všem ukázaly, že hubnutí nerovná se hladovění! Naopak naučí jíst v pravidelných dávkách. Všechny recepty jsou sestaveny tak, aby odpovídaly zásadám zdravé výživy a chutnaly celé rodině.
Mladá fronta | 299 Kč | vázaná bez přebalu | 248 stran | 167 x 240 mm