Suroviny
- limetka 1 ks
- feta 200 g
- bílý jogurt 100 g
- majonéza 4 lžíce
- kukuřice 6 klasů
- olivový olej (podle chuti)
- koriandr (čerstvý ) 1 hrst
- pepř (červený ) 1 lžička
Postup přípravy
- Z limety nastrouhejte najemno kůru, pak ji rozkrájejte na trojúhelníky a vymačkejte z nich 1 lžičku šťávy.
- Sýr feta rozdrobte na malé kousky a promíchejte je s jogurtem, majonézou, drceným pepřem, limetovou kůrou a šťávou a promíchejte.
- Gril nebo oheň rozpalte na střední až vysokou teplotu a rošt umístěte 5–10 cm nad uhlíky. Kukuřice položte na grilu a otáčejte je pomocí grilovacích kleští každé 2–3 minuty, aby se rovnoměrně propekly – vlákna se spálí, zrna zežloutnou a sladce se rozvoní. Trvá to přibližně 10–12 minut. Tmavší barvy kukuřice docílíte, když ji pokapete olejem. Ten kape na oheň a plameny šlehají na kukuřici a barví ji dotmava. Pozor však, abyste ji nespálili.
- Koriandr nasekejte nadrobno. Sýrovou směs znovu promíchejte a natřete ji na opečené kukuřice. Posypte koriandrem a podávejte s kousky limety.
PRIMA TIP: Vybírejte kukuřici s jasně zelenými listy, které pevně obepínají klas. Palcem přejeďte po listech, abyste se ujistili, že jsou všechny řádky zrn neporušené. Pak zmáčkněte jedno zrnko, pokud uvolní mléčnou bílou šťávu, kukuřice je zralá akorát a po upečení bude křupavá a zároveň šťavnatá.
Grilovaná chilli-limetková kukuřice s fetou a koriandrem 2 Zdroj: Vaříme pod širákem