Suroviny
- brambory 500 g
- těstoviny 250 g
- sádlo (případně máslo) 1 lžíce
- cibule (velká ) 2 ks
- mletý kmín 1 lžička
- slanina 100 g
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- petrželka (čerstvá nebo pažitka)
- černý pepř
Postup přípravy
- Nejprve dejte vařit brambory ve slupce. Do dalšího hrnce dejte vařit těstoviny.
- Když jsou brambory uvařené, sceďte je a oloupejte. Těstoviny také sceďte a propláchněte studenou vodou.
- Pokrájejte nadrobno cibulku a rozpalte hlubokou pánev nebo hrnec. Když je rozpálený, přidejte do něj lžíci sádla.
- Ihned přidejte pokrájenou cibulku a orestujte ji dozlatova.
- Přisypte drcený kmín, dále restujte a mezitím pokrájejte slaninu na kousky.
- Když cibule jemně zezlátne, přidejte slaninu a pokračujte v restování.
- Jakmile je hotovo, přidejte lžíci mleté papriky a jen rychle orestujte, cca půl minuty. Pokud se spálí, bude hořká.
- Nyní do cibulové směsi přidejte těstoviny, pokrájené brambory a důkladně promíchejte.
- Na závěr opepřete a posypte čerstvou petrželkou.
Granadýr - slovenské jídlo na vidličku 2 Zdroj: Smoothcooking.cz