Najděte si recept
Na co máte chuť?

Frittata s hráškem, mátou a kozím sýrem
Frittata (vaječná omeleta) je vždy dobrá volba, když potřebujete v rychlosti připravit jídlo. Hodí se jako sytá víkendová snídaně nebo lehká večeře kdykoli.
do 30 minut
4-6 porce
Suroviny (4-6 porce)
- Olivový olej 15 ml
- malá cuketa nakrájená na plátky 2–3 ks
- jemně nasekaná jarní cibulka 1 svazek
- zelený hrášek (pokud použijete mražený, nechte jej nejprve rozmrazit) 250 g
- nasekané mátové lístky 1 hrst
- našlehaná vejce 6 ks
- rozdrobený měkký kozí sýr 1 balení
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rozpalte olej na pánvi a nechte na něm změknout jarní cibulku a plátky cukety. Přidejte hrášek, mátové lístky a vejce. Na velmi mírném ohni vařte 5–6 minut. Mezitím předehřejte troubu (použijte gril). Během vaření setřete stěrkou okraje pánve, aby přetékající syrová vejce nestékala dolů.
- Posypte navrchu kozím sýrem a pánev přemístěte asi 10 cm pod gril. Omeletu grilujte, dokud nebude navrchu zlatohnědá a pak ji vyjměte. Počkejte pár minut a potom ji naporcujte.
Prima tip: Frittatu můžete jíst samostatně, ale pokud ji podáváte jako večeři, hodí se k ní čerstvý bílý chléb, zelený salátek a dobré bílé víno.
Frittata s hráškem, Foto: isifa.com