návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Frittata s hráškem, mátou a kozím sýrem

Hodnoceno: 0x
4-6 porce
do 30 minut
Frittata s hráškem
Autor: isifa.com Frittata s hráškem
Frittata (vaječná omeleta) je vždy dobrá volba, když potřebujete v rychlosti připravit jídlo. Hodí se jako sytá víkendová snídaně nebo lehká večeře kdykoli.

Postup

  1. Rozpalte olej na pánvi a nechte na něm změknout jarní cibulku a plátky cukety. Přidejte hrášek, mátové lístky a vejce. Na velmi mírném ohni vařte 5–6 minut. Mezitím předehřejte troubu (použijte gril). Během vaření setřete stěrkou okraje pánve, aby přetékající syrová vejce nestékala dolů.
  2. Posypte navrchu kozím sýrem a pánev přemístěte asi 10 cm pod gril. Omeletu grilujte, dokud nebude navrchu zlatohnědá a pak ji vyjměte. Počkejte pár minut a potom ji naporcujte.

Prima tip: Frittatu můžete jíst samostatně, ale pokud ji podáváte jako večeři, hodí se k ní čerstvý bílý chléb, zelený salátek a dobré bílé víno.

Frittata s hráškem, Foto: isifa.com

Frittata s hráškem, Foto: isifa.com