Najděte si recept
Na co máte chuť?

Frankfurtská polévka
Jestli existuje nějaká osvědčená polévka, která vás zasytí, je to ta frankfurtská! Je hustá, vydatná a vážně poctivá. Tak se do její přípravy pusťte co nejdříve. :)
do 1 hodiny
3–4 porce
Suroviny (3–4 porce)
- sádlo 20 g
- střední cibule 1 ks
- štrasburské/vídeňské párky 4 nožičky (150 g)
- hladká mouka 1 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- česnek 2 větší stroužky
- hovězí vývar 1 litr
- střední brambory 3 ks (cca 300 g)
- sůl, pepř
- sušená majoránka 1 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Párky nakrájejte na kolečka. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
- V hrnci rozpalte sádlo, snižte trochu plamen a orestujte cibulku dozlatova. Poté přihoďte párky a za stálého míchání rovnoměrně opečte.
- Zaprašte moukou a minutu restujte. Pak přihoďte papriku a opět restujte asi minutu.
- Česnek oloupejte a prolisujte do hrnce, promíchejte a nechte rozvonět. Poté do hrnce přilijte všechen vývar a směs rozmíchejte dohladka (v polévce by neměly být hrudky).
- Osolte, opepřete, přiveďte k varu, přihoďte brambory, zakryjte poklicí a vařte 15–20 minut.
- Na konci přidejte majoránku, kterou promněte v dlaních, nechte asi minutu prohřát a můžete servírovat.
Pradobroty
Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.
V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.
Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.