Suroviny
- sádlo 20 g
- cibule (střední ) 1 ks
- párek (štrasburské nebo vídeňské ) 4 nožičky (150 g)
- hladká mouka 1 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- česnek 2 větší stroužky
- hovězí vývar 1 litr
- brambory (střední ) 3 ks (cca 300 g)
- majoránka (sušená ) 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Párky nakrájejte na kolečka. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
- V hrnci rozpalte sádlo, snižte trochu plamen a orestujte cibulku dozlatova. Poté přihoďte párky a za stálého míchání rovnoměrně opečte.
- Zaprašte moukou a minutu restujte. Pak přihoďte papriku a opět restujte asi minutu.
- Česnek oloupejte a prolisujte do hrnce, promíchejte a nechte rozvonět. Poté do hrnce přilijte všechen vývar a směs rozmíchejte dohladka (v polévce by neměly být hrudky).
- Osolte, opepřete, přiveďte k varu, přihoďte brambory, zakryjte poklicí a vařte 15–20 minut.
- Na konci přidejte majoránku, kterou promněte v dlaních, nechte asi minutu prohřát a můžete servírovat.