návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Fazolová polévka s italským špekem a bylinkami

4 porce
do 1 hodiny
Fazolová polévka se speckem a bylinkami
Fazolová polévka se speckem a bylinkami Autor: archiv Wine Food Market
Polévka je nejen základem pořádného oběda, ale je-li náležitě vydatná, může jej plnohodnotně nahradit. Příkladem je tato sytá polévka, kterou připravil ze surovin pocházejících z italského regionu Trentino–Alto Adige šéfkuchař Gianfranco Iuorio ze smíchovského Wine Food Marketu.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji.
  2. Mezitím špek nakrájejte na proužky a přidejte ho k zelenině. Jakmile špek začne chytat zlatou barvu, přidejte do hrnce fazole, které jste předtím na noc namočili. Celou směs promíchejte a zalijte bílým vínem, které nechte odpařit.
  3. Poté fazole zalijte 1,5 l vařící vody, osolte, opepřete a nechte pomalu vařit. Jakmile jsou fazole měkké, měl by se i objem vody zredukovat zhruba na třetinu. V tento moment vyndejte třetinu fazolové směsi z hrnce a vedle v míse ji rozmixujte. Rozmixovanou směs pak znovu vmíchejte do polévky, která se tak krásně zahustí.
  4. Polévku stáhněte z plamene, vmíchejte do ní nasekané bylinky a máslo, krátce povařte a nechte cca 5 minut odpočinout, aby se chutě promísily.
Reklama

Fazolová polévka se speckem a bylinkami  Foto:

Fazolová polévka s italským špekem a bylinkami, foto: archiv Wine Food Market

Potřebné suroviny v prvotřídní kvalitě prodává Wine Food Market www.winemarket.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama