Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Dýňová polévka s pomerančovou šťávou

2-4 porce
do 30 minut
Dýňová polévka s pomerančovou šťávou
Dýňová polévka s pomerančovou šťávou Autor: Michal Šajmir
Dýňová polévka je přímo synonymem podzimu. Zvlášť pokud její chuť podpoříte pomerančem a hřejivým zázvorem. Jednoduché a výtečné jídlo, které vám spraví náladu, když je venku pošmourno.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozpalte olej, vsypte na něj na kostičky nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Poté přidejte na tenké plátky nakrájený zázvor, zlehka orestujte a přidejte na malé kousky nakrájenou dýni a mrkev. Znovu orestujte a poté zalijte vývarem.
  2. Když je dýně uvařená doměkka, rozmixujte polévku tyčovým mixérem dohladka, přidejte víno a pomerančovou šťávu. Nechte společně krátce provařit a zjemněte smetanou.
  3. Na závěr dochuťte solí a pepřem.
  4. Polévku na talíří zakápněte dýňovým olejem a přidejte pár nasucho opražených dýňových semínek.
Reklama

Prima tip: Dýně Hokaido je jediná, kterou před přípravou nemusíte loupat. Její slupka vařením dokonale změkne.

Dýňová polévka s pomerančovou šťávou Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama