Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Dýně s javorovým sirupem a fetou

3–6 porce
do 1 hodiny
Dýně s javorovým sirupem a fetou
Dýně s javorovým sirupem a fetou
Dýně se sýrem, navíc pečená s javorovým sirupem. Pro někoho nezvyklá kombinace, ale věřte, že si toto jídlo dáte rádi jako přílohu i jen jako podzimní salát!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. 
  2. Dýni oloupejte, rozpulte a vydlabejte z ní semínka (pokud použijete dýni Hokkaido, loupat ji nemusíte). Nakrájejte ji na větší kostky velké asi 2,5 cm. Semínka z dýně propláchněte vodou.
  3. Kostky dýně, semínka, cibuli a ořechy vyskládejte na plech. Polijte olivovým olejem, javorovým sirupem a promíchejte, aby se všechno rovnoměrně obalilo.
  4. Posypejte sušeným chilli, solí a pepřem. Pečte v troubě asi 25 minut (dokud není dýně propečená a dohněda). Po prvních 15 minutách dýni obraťte.
  5. Vyndejte z trouby, posypte rozdrobenou fetou a dozdobte čerstvým chilli a petrželkou.
Reklama

Dýně s javorovým sirupem a fetou 2 Foto:

Dýně s javorovým sirupem a fetou; foto: recipetineats.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama