Cuketový chléb

Moje hodnocení
1x

Cuketa dodá semínkovému chlebu příjemnou vláčnost. Navíc je recept velmi jednoduchý a můžou ho vyzkoušet i ti, kteří mají z pečení tradičního kváskového chleba příliš velký respekt.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • nastrouhaná cuketa 250 g
  • celozrnná špaldová mouka 400 g
  • vejce 4 ks
  • lněné semínko 40 g
  • slunečnicová semínka 70 g
  • dýňová semínka 30 g
  • římský kmín 1/2 lžičky
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 185 °C.
  2. V míse smíchejte nastrouhanou cuketu, mouku, vejce, semínka, kmín, sůl a pepř. Těsto nalijte do formy typu srnčí hřbet vyložené pečicím papírem. Formu přendejte do trouby a pečte 40–45 minut při 165–175 °C.
  3. Chléb nechte před podáváním vychladnout na mřížce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty