archiv akademiekvality.cz

Cuketovo-bramborové placky

Moje hodnocení
5x

Placky, bramboráčky nebo lokše. Názvů pro bramborové lívance je mnoho, stejně jako receptů. Tenhle je zvláštní v tom, že základem je bramborová kaše. Pokud vám tedy zbyla třeba z předchozího dne, využijte ji do nového jídla.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • cuketa 300 g
  • vejce 2 ks
  • česnek 2 stroužky
  • bramborová kaše 200 g
  • hladká mouka 1 lžíce
  • sůl
  • olej na smažení

Postup přípravy

  1. Nastrouhejte cuketu na hrubém struhadle a poměrně hodně nasolte (až přesolte), takto nechejte cuketu "potit" alespoň půl hodiny. Cuketa zatím za pomoci soli pustí přebytečnou vodu, kterou následně slijte a cuketu vyždímejte téměř do sucha.
  2. Přidejte prolisovaný česnek, vejce, mouku a bramborovou kaši. Vše důkladně promíchejte v řídké těsto.
  3. Nakonec osmažte placičky na trošce oleje.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty