Cuketovo ̶ bramborové placky
Zdroj: akademiekvality.cz
Cuketovo ̶ bramborové placky
Zdroj:
akademiekvality.cz
Placky, bramboráčky nebo lokše. Názvů pro bramborové lívance je mnoho, stejně jako receptů. Tenhle je zvláštní v tom, že základem je bramborová kaše. Pokud vám tedy zbyla třeba z předchozího dne, využijte ji do nového jídla.
Postup přípravy
-
Nastrouhejte cuketu na hrubém struhadle a poměrně hodně nasolte (až přesolte), takto nechejte cuketu "potit" alespoň půl hodiny. Cuketa zatím za pomoci soli pustí přebytečnou vodu, kterou následně slijte a cuketu vyždímejte téměř do sucha.
-
Přidejte prolisovaný česnek, vejce, mouku a bramborovou kaši. Vše důkladně promíchejte v řídké těsto.
-
Nakonec osmažte placičky na trošce oleje.
Cuketovo-bramborové placky 2
Zdroj: akademiekvality.cz
Cuketovo-bramborové placky 2
Zdroj:
akademiekvality.cz