zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Čočkový salát s pečenou jarní mrkví a sýrem halloumi
Autor: S vášní pro jídlo Čočkový salát s pečenou jarní mrkví a sýrem halloumi

Čočkový salát s pečenou jarní mrkví a sýrem halloumi

Hodnoceno: 2x
Snadných receptů na obědy i večeře není nikdy dost. Nebojte se sáhnout po méně oblíbených luštěninách – třeba taková černá čočka je výtečnou volbou ve chvíli, kdy chcete jídlo jednoduché, syté a hlavně velmi dobré. Výborně bude chutnat s řeckým sýrem halloumi.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Mrkev očistěte a podélně rozkrojte. Rozprostřete ji na plech, zakápněte olejem, medem, osolte a přidejte pepř.
  2. Mrkev pečte na 200 °C dozlatova asi 20–25 minut, v polovině pečení otočte, aby se rovnoměrně propekla.
  3. Na salát uvařte čočku podle návodu v osolené vodě doměkka, slijte a nechte okapat.
  4. Do misky nasypte uvařenou čočku, přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli, nasekané ořechy (můžete krátce nasucho opéct na pánvi), dochuťte olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem a promíchejte.
  5. Mrkvovou nať spolu s olejem, citronovou šťávou, špetkou soli a pepře rozmixujte na pesto.
  6. Sýr posypte kořením, zakápněte olejem a opečte v kontaktním grilu nebo na pánvi dozlatova.
  7. Do misky nasypte salát, přidejte pečenou mrkev, sýr a vše nakonec zakápněte pestem z mrkvové natě.

reklama

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!