Najděte si recept
Na co máte chuť?

Citronové krevety s grilovaným halloumi a tymiánem
Halloumi sýr je skvělý na grilování a s krevetami si výrobně rozumí. Pokud jste si ho zamilovali stejně jako my, vyzkoušejte tento recept na citronové krevety s grilovaným halloumi a tymiánem.
do 30 minut
Suroviny
- olivový olej 80 ml
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- červená paprika 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- krevety 500 g
- halloumi Dodoni 225 g
- ouzo 40 ml
- šťáva z 1 citronu
- kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
- čerstvý tymián 1/2 lžičky
- sůl, mletý pepř
- celozrnné pečivo 4–5 plátků
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Umyjte a nakrájejte papriky na proužky. Krevety nechte před úpravou okapat v cedníku.
- Na hluboké pánvi rozpalte olivový olej a osmažte cibulku doměkka, přibližně po dobu 2–3 minut. Poté přidejte roztlučený česnek a osmahněte, dokud česnek nepustí své aroma.
- Přidejte papriky, osolte, opepřete a opékejte 5–6 minut do změknutí zeleniny. Nakonec přidejte krevety, opět osolte, opepřete a smažte další 2–3 minuty.
- Směs přendejte do nahřáté kovové misky, aby zůstala teplá. Na rozpálený gril dejte na kostičky nakrájený sýr halloumi napíchnutý na špejli a pečte ze dvou stran, aby sýr získal lehce zlatavou barvu.
- Do použité pánve od přípravy zeleniny přidejte ouzo a počkejte na odpaření alkoholu, poté přidejte šťávu z citronu, citronovou kůru a tymián.
- Deglazováním získáme sós. Nakonec přidejte ugrilovaný sýr a míchejte pár minut, aby sýr převzal část chuti sósu.
- Krevety se zeleninou a sýr se sósem propojte a podávejte s plátky pečiva.