Suroviny
- olivový olej 100 ml
- chřest (očištěný a nasekaný) 250 g
- hladká mouka 200 g
- tymián (čerstvé lístky) 1 lžíce
- vejce 3 ks
- mléko 100 ml
- sušená rajčata (nasekaná nahrubo) 100 g
- měkký sýr (sýr Gruyère - nastrouhaný) 100 g
Chřest je královská lahůdka, kterou si můžete dopřát i vy. Je zdravý, moc dobrý a sluší mu jednoduchá a rychlá úprava. Ve speciálu najdete spoustu lákavých receptů...
Postup přípravy
- Do mísy dejte chřest, rajčata a sýr, vejce prošlehejte a vmíchejte do směsi, vlijte olej, mléko a nakonec umíchejte těsto přidáním prosáté mouky s kypřicím práškem. Dobře propacujte vařečkou.
- Propracované těsto vložte do vymazané a moukou vysypané formy. Pečte asi 45–50 minut v troubě předehřaté na 175 °C.