návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Chřestový chléb

1 pecen porce
do 1 hodiny
Chřestový chléb
Autor: V hlavní roli chřest Chřestový chléb
Vynikajicí chléb má sám o sobě tak výraznou chuť díky chřestu, sušeným rajčatům a sýru, že si na něm pochutnáte i bez ničeho. V nové chřestové kuchařce takových báječných receptů najdete hned 50!
Reklama

Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :)

Reklama

Postup

  1. Do mísy dejte chřest, rajčata a sýr, vejce prošlehejte a vmíchejte do směsi, vlijte olej, mléko a nakonec umíchejte těsto přidáním prosáté mouky s kypřicím práškem. Dobře propacujte vařečkou.
  2. Propracované těsto vložte do vymazané a moukou vysypané formy. Pečte asi 45–50 minut v troubě předehřaté na 175 °C.
Reklama

Chřestový chléb  Foto: Chřestový chléb, foto: V hlavní roli chřest

V hlavní roli chřest

V hlavní roli chřest Foto:

50 úžasných receptů s královskou zeleninou

Pravé gurmánské jaro začíná s příchodem chřestové sezony. Čerstvé bílé nebo zelené výhonky v kuchyni zvěstují začátek radostného období, kdy si lze tuhle neodolatelnou delikatesu vychutnávat dosyta a na mnoho způsobů. Vydatnou porci inspirace nabízí nová knížka zkušené šéfkuchařky Mirky van Gils Slavíkové. Předkrmy, polévky, hlavní jídla, saláty, slané koláče a dokonce i sladké dezerty z chřestu! Chřestová sezona je poměrně krátká, trvá od března do června, takže je nejvyšší čas pustit se do vaření. Co takhle dát si třeba chřestové kremrolky, chřestovo-špenátovou polévku, chřestový chléb, chřestové frikasé, chřestové rizoto s lososem nebo chřestovou zmrzlinu? Součástí každého receptu je pečlivě sestavený seznam surovin, srozumitelně a jednoduše formulovaný postup, detailní barevná fotografie a také stupeň náročnosti přípravy.

Vydává IKAR, 120 stran, doporučená cena 299 Kč, www.ikar.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama