Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Ceviche z krevet

4 porce
do 30 minut
Ceviche z krevet
Ceviche z krevet Autor: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE
Ceviche je pokrm oblíbený v jižní Americe. Princip je jednoduchý, syrové ryby nebo mořské plody se naloží do citrusové šťávy, v které se jakoby trochu uvaří. Poté se dochucují dalšími přísadami. Vyzkoušejte osvěžující recept šéfkuchaře Jana Kvasničky z pražské restaurace AvantGarde.
Reklama

Seznamte se:

Jan Kvasnička - restaurace AvantGarde Foto:

Jan Kvasnička (31), do dejvické restaurace AvantGarde přišel ze Zdenek´s Oyster Baru v Malé Štupartské. Za sebou má bohatou praxi v řadě populárních štací na pražské gastronomické scéně, jako jsou Kampa Park, Villa Richter či ještě dříve Francouzská restaurace Obecního domu. Stále se snaží zdokonalovat, i proto často absolvuje odborné stáže, ta poslední byla v tříhvězdičkové michelinské restauraci Aqua ve Wolfsburgu.

Proč máš rád krevety?

Mám rád jejich variabilitu a různé způsoby použití.

Kde jsi se s nimi poprvé setkal / ochutnal je?

To už si přesně nepamatuju, ale nejspíš to bylo na hotelové škole, tam jsem se seznámil se všemi plody moře, které dodnes neodmyslitelně patří do mého menu.

Reklama

Postup

  1. Syrové krevety oloupejte, zbavte hlavy a střívek a rozřízněte podélně napůl.
  2. Krevety vložte do misky, z pomeranče a grepu vykrájejte segmenty, které dejte stranou a ze zbylých plodů vymačkejte šťávu na krevety, přidejte šťávu z nastrouhaného zázvoru, dobře promíchejte, pokud možno zavakuujte a nechte 2–3 hodiny odpočívat v lednici.
  3. Krevety rozdělte na talíře, zalijte šťávou z marinády, osolte, opepřete a přidejte olivový olej. Nakonec přidejte nadrobno nakrájenou čekanku, chilli papričku, pažitku a vykrájené segmenty z citrusů.
Reklama

Ceviche z krevet 2 Foto:

Ceviche z krevet  Foto:

Ceviche z krevet, foto: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE

Další recepty z krevet od špičkových českých šéfkuchařů najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Prima FRESH léto 2015

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama