zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Červené curry s kachnou
Spouštím video za 5s.

Červené kari s kachnou

Hodnoceno: 0x
do 2 hodin
4 porce

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

 

reklama

Postup

  1. Nejdříve připravte kari pastu: sušené chilli papričky povařte 10 minut ve vroucí vodě a poté je zceďte a osušte.
  2. Koriandrová semínka a kmín orestujte v pánvi na sucho. V hmoždíři roztlučte chilli papričky, kůru z limetky a sůl.
  3. Přidejte kmín, koriandrová semínka, citronovou trávu, česnek, kafírový list, koriandrový kořen, bílý pepř, šalotku, galangan a dále tlučte do jemné pasty.
  4. Přidejte krevetovou pastu a dobře promíchejte.
  5. Všechny ingredience na marinádu smíchejte v míse dohromady.
  6. Kachní prsa obalte v marinádě a nechte minimálně 1 hodinu odpočívat. Poté kachnu opečte na grilu, nejdříve na kůži a poté dopečte na druhé straně.
  7. Kari pastu restujte v pánvi na oleji asi 2 minuty, přidejte kafírové listy. Pak vmíchejte kokosový krém a mléko, palmový cukr a rybí omáčku. Vařte 5 minut, potom přisypejte lilek, liči a povařte další 3 minuty.
  8. Nakonec přidejte pečenou kachnu nakrájenou na plátky a thajskou bazalku.
  9. Podávejte s jasmínovou rýží.

Červené curry s kachnou Foto:

Rozpal to, šéfe! II Foto:

Rozpal to, šéfe! II, foto: archiv Prima

reklama