Martina Čerňanská
,
Zdeněk Pohlreich

Červené kari s kachnou

RTŠ! II (1) - Červené curry s kachnou

Moje hodnocení
4x

Červené kari s kachnou

4 porce
60 minut

Suroviny

  • kachní prsa
  • liči
  • drůbeží vývar
  • červená kari pasta
  • rybí omáčka
  • palmový cukr
  • kafírové listy
  • kokosové mléko
  • kokosový krém
  • thajský lilek
  • thajská bazalka
  • červené chilli papričky
  • jasmínová rýže
  • list pandanu
  • rostlinnný olej

Na kari pastu

  • koriandrová semínka
  • římský kmín
  • bílý pepř
  • sušené chilli
  • Sůl
  • galagan
  • citrónová tráva
  • kůra z limetky
  • Česnek
  • Šalotka
  • krevetová pasta

Na marinádu

  • Sójová omáčka
  • koriandrová semínka
  • koriandrový kořen
  • anýz
  • bílý pepř
  • Česnek
  • kuřecí vývar
  • rostlinný olej
  • Sůl
  • Cukr

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Odkaz

Rozpal to, šéfe!

V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.

Postup přípravy

  1. Nejdříve připravte kari pastu: sušené chilli papričky povařte 10 minut ve vroucí vodě a poté je zceďte a osušte.
  2. Koriandrová semínka a kmín orestujte v pánvi na sucho. V hmoždíři roztlučte chilli papričky, kůru z limetky a sůl.
  3. Přidejte kmín, koriandrová semínka, citronovou trávu, česnek, kafírový list, koriandrový kořen, bílý pepř, šalotku, galangan a dále tlučte do jemné pasty.
  4. Přidejte krevetovou pastu a dobře promíchejte.
  5. Všechny ingredience na marinádu smíchejte v míse dohromady.
  6. Kachní prsa obalte v marinádě a nechte minimálně 1 hodinu odpočívat. Poté kachnu opečte na grilu, nejdříve na kůži a poté dopečte na druhé straně.
  7. Kari pastu restujte v pánvi na oleji asi 2 minuty, přidejte kafírové listy. Pak vmíchejte kokosový krém a mléko, palmový cukr a rybí omáčku. Vařte 5 minut, potom přisypejte lilek, liči a povařte další 3 minuty.
  8. Nakonec přidejte pečenou kachnu nakrájenou na plátky a thajskou bazalku.
  9. Podávejte s jasmínovou rýží.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty