zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Cannoli siciliani: Tradiční italské trubičky s ricottovou náplní
Autor: FTV Prima Cannoli siciliani: Tradiční italské trubičky s ricottovou náplní

Cannoli siciliani: Tradiční italské trubičky s ricottovou náplní

Hodnoceno: 8x
V prvním díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil Zdeněk Pohlreich křehké trubičky s lehkou náplní z ricotty ochucenou pomerančem a pistáciemi. Efektní zákusek se hodí na každou oslavu nebo jen jako mlsání k odpolední kávě.
do 1 hodiny

reklama

Postup

  1. Všechny suroviny na těsto kromě vína promíchejte. Pak postupně přidávejte víno Marsala. Jakmile bude těsto kompaktní, nechte ho v chladničce několik hodin odpočívat.
  2. Odleželé těsto vyválejte zhruba na tloušťku 2 mm a vykrojte z něj vykrajovátkem velké kruhy. Ty propíchejte vidličkou a namotejte je na trubičky pro cannoli. Takto je smažte při 160 až 170 °C do zlatohněda. 
  3. Riccottu vyšlehejte se skořicí a moučkovým cukrem. Vsypte kandovanou pomerančovou kůru a ručně do těsta vmíchejte sekanou čokoládu. 
  4. Cannoli naplňte z obou stran krémem a kraje ozdobte sekanými pistáciemi a kandovanou pomerančovou kůrou. Na závěr posypte moučkovým cukrem a můžete ochutnávat. 
S přípravou cannoli pomáhal Šéfovi Daniel Combi
Autor: FTV Prima S přípravou cannoli pomáhal Šéfovi Daniel Combi
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Šéfem za pár minut II (1) - Cannolo Siciliano

reklama