Těsto
- hladká mouka 200 g
- mouka semola 50 g
- cukr krupice 30 g
- kakaový prášek 4 g
- mletá skořice 1 g
- máslo 25 g
- vejce 25 g
- víno Marsala 75 g
Náplň
- ricotta (ovčí ) 500 g
- moučkový cukr 150 g
- pomerančová kůra (kandovaná ) 50 g
- tmavá čokoláda (70% ) 50 g
- pistácie (sekané )
Postup přípravy
- Všechny suroviny na těsto kromě vína promíchejte. Pak postupně přidávejte víno Marsala. Jakmile bude těsto kompaktní, nechte ho v chladničce několik hodin odpočívat.
- Odleželé těsto vyválejte zhruba na tloušťku 2 mm a vykrojte z něj vykrajovátkem velké kruhy. Ty propíchejte vidličkou a namotejte je na trubičky pro cannoli. Takto je smažte při 160 až 170 °C do zlatohněda.
- Riccottu vyšlehejte se skořicí a moučkovým cukrem. Vsypte kandovanou pomerančovou kůru a ručně do těsta vmíchejte sekanou čokoládu.
- Cannoli naplňte z obou stran krémem a kraje ozdobte sekanými pistáciemi a kandovanou pomerančovou kůrou. Na závěr posypte moučkovým cukrem a můžete ochutnávat.
Cannoli siciliani: Tradiční italské trubičky s ricottovou náplní 2 Zdroj: FTV Prima