Zdeněk Pohlreich

Cannoli siciliani: Tradiční italské trubičky s ricottovou náplní

Moje hodnocení
16x

V prvním díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil Zdeněk Pohlreich křehké trubičky s lehkou náplní z ricotty ochucenou pomerančem a pistáciemi. Efektní zákusek se hodí na každou oslavu nebo jen jako mlsání k odpolední kávě.

1 porce
60 minut
italská

Náplň

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto kromě vína promíchejte. Pak postupně přidávejte víno Marsala. Jakmile bude těsto kompaktní, nechte ho v chladničce několik hodin odpočívat.
  2. Odleželé těsto vyválejte zhruba na tloušťku 2 mm a vykrojte z něj vykrajovátkem velké kruhy. Ty propíchejte vidličkou a namotejte je na trubičky pro cannoli. Takto je smažte při 160 až 170 °C do zlatohněda.
  3. Riccottu vyšlehejte se skořicí a moučkovým cukrem. Vsypte kandovanou pomerančovou kůru a ručně do těsta vmíchejte sekanou čokoládu.
  4. Cannoli naplňte z obou stran krémem a kraje ozdobte sekanými pistáciemi a kandovanou pomerančovou kůrou. Na závěr posypte moučkovým cukrem a můžete ochutnávat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty