Cannoli siciliani: Tradiční italské trubičky s ricottovou náplní
Zdroj: FTV Prima
Cannoli siciliani: Tradiční italské trubičky s ricottovou náplní
Zdroj:
FTV Prima
Postup přípravy
-
Všechny suroviny na těsto kromě vína promíchejte. Pak postupně přidávejte víno Marsala. Jakmile bude těsto kompaktní, nechte ho v chladničce několik hodin odpočívat.
-
Odleželé těsto vyválejte zhruba na tloušťku 2 mm a vykrojte z něj vykrajovátkem velké kruhy. Ty propíchejte vidličkou a namotejte je na trubičky pro cannoli. Takto je smažte při 160 až 170 °C do zlatohněda.
-
Riccottu vyšlehejte se skořicí a moučkovým cukrem. Vsypte kandovanou pomerančovou kůru a ručně do těsta vmíchejte sekanou čokoládu.
-
Cannoli naplňte z obou stran krémem a kraje ozdobte sekanými pistáciemi a kandovanou pomerančovou kůrou. Na závěr posypte moučkovým cukrem a můžete ochutnávat.
Cannoli siciliani: Tradiční italské trubičky s ricottovou náplní 2
Zdroj: FTV Prima
Cannoli siciliani: Tradiční italské trubičky s ricottovou náplní 2
Zdroj:
FTV Prima