Bylinkové máslo s medvědím česnekem

Moje hodnocení
16x

Sezona medvědího česneku je krátká a byla by škoda nemít možnost využít jeho výrazné chuti i během dalších měsíců. Jednou z možností, jak uchovat unikátní chuť této jarní byliny, je ochucené máslo. V mrazáku vydrží až 6 měsíců a jeho příprava je opravdu jednoduchá. Zakonzervujte si chuť a vůni jara podle našeho návodu.

10 porcí
10 minut

Suroviny

  • máslo (změklé máslo) 250 g
  • medvědí česnek 50–75 g
  • vločková sůl 1 lžička
  • pepř (čerstvě namletý černý pepř) 1/4–1/2 lžičky

Postup přípravy

  1. Medvědí česnek omyjte a důkladně osušte. Poté ho nasekejte opravdu najemno. V míse ho smíchejte se změklým máslem, ochuťte solí a pepřem.
  2. Máslo přendejte na arch pečicího papíru. Vytvořte váleček, konce zatočte a utáhněte. Uchovávejte v lednici (spotřebujte do 2 týdnů) nebo v mrazáku (až 6 měsíců).

PRIMA TIPY:

  • Pro svěží chuť můžete do másla přidat najemno nastrouhanou kůru z 1/2 citronu. Pokud máte rádi pikantní chutě, můžete přidat 1/4 lžičky sušených chilli vloček.
  • Máslo s medvědím česnekem je skvělá ingredience, kterou můžete použít mnoha různými způsoby. Můžete ho namazat jednoduše na topinky, ale je skvělé i na vařený chřest nebo nové brambory. Hodí se i ke steaku, k pečenému lososu nebo můžete plátky ochuceného masa dát pod kůži kuřete než ho dáte péct. Jednoduché jídlo můžete vytvořit zapečením žampionů – stačí dát do každého kloboučku kousek medvědího másla a zapéct.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty