zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bylinkové máslo s medvědím česnekem
Autor: iStock Bylinkové máslo s medvědím česnekem

Bylinkové máslo s medvědím česnekem

Hodnoceno: 13x
Sezona medvědího česneku je krátká a byla by škoda nemít možnost využít jeho výrazné chuti i během dalších měsíců. Jednou z možností, jak uchovat unikátní chuť této jarní byliny, je ochucené máslo. V mrazáku vydrží až 6 měsíců a jeho příprava je opravdu jednoduchá. Zakonzervujte si chuť a vůni jara podle našeho návodu.
do 10 minut
10 porcí

reklama

Suroviny (10 porcí)

Postup

  1. Medvědí česnek omyjte a důkladně osušte. Poté ho nasekejte opravdu najemno. V míse ho smíchejte se změklým máslem, ochuťte solí a pepřem.
  2. Máslo přendejte na arch pečicího papíru. Vytvořte váleček, konce zatočte a utáhněte. Uchovávejte v lednici (spotřebujte do 2 týdnů) nebo v mrazáku (až 6 měsíců).

PRIMA TIPY:

  • Pro svěží chuť můžete do másla přidat najemno nastrouhanou kůru z 1/2 citronu. Pokud máte rádi pikantní chutě, můžete přidat 1/4 lžičky sušených chilli vloček.
  • Máslo s medvědím česnekem je skvělá ingredience, kterou můžete použít mnoha různými způsoby. Můžete ho namazat jednoduše na topinky, ale je skvělé i na vařený chřest nebo nové brambory. Hodí se i ke steaku, k pečenému lososu nebo můžete plátky ochuceného masa dát pod kůži kuřete než ho dáte péct. Jednoduché jídlo můžete vytvořit zapečením žampionů – stačí dát do každého kloboučku kousek medvědího másla a zapéct.
Bylinkové máslo s medvědím česnekem
Autor: iStock Bylinkové máslo s medvědím česnekem

reklama