Suroviny
- máslo (změklé ) 250 g
- medvědí česnek 50–75 g
- sůl (vločková) 1 lžička
- čerstvě namletý pepř (černý ) 1/4–1/2 lžičky
Postup přípravy
- Medvědí česnek omyjte a důkladně osušte. Poté ho nasekejte opravdu najemno. V míse ho smíchejte se změklým máslem, ochuťte solí a pepřem.
- Máslo přendejte na arch pečicího papíru. Vytvořte váleček, konce zatočte a utáhněte. Uchovávejte v lednici (spotřebujte do 2 týdnů) nebo v mrazáku (až 6 měsíců).
PRIMA TIPY:
- Pro svěží chuť můžete do másla přidat najemno nastrouhanou kůru z 1/2 citronu. Pokud máte rádi pikantní chutě, můžete přidat 1/4 lžičky sušených chilli vloček.
- Máslo s medvědím česnekem je skvělá ingredience, kterou můžete použít mnoha různými způsoby. Můžete ho namazat jednoduše na topinky, ale je skvělé i na vařený chřest nebo nové brambory. Hodí se i ke steaku, k pečenému lososu nebo můžete plátky ochuceného masa dát pod kůži kuřete než ho dáte péct. Jednoduché jídlo můžete vytvořit zapečením žampionů – stačí dát do každého kloboučku kousek medvědího másla a zapéct.
Bylinkové máslo s medvědím česnekem 2 Zdroj: iStock