Burger
- červená řepa (uvařená doměkka) 2 ks
- hořčice 1 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- bylinky (rozmarýn, tymián, šalvěj...) 1 hrst
- rohlík (na kostičky) 1 ks
- zeleninový vývar 100 ml
- žloutek 1 ks
- sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
- pepř
Na obložení
- olej 2 lžíce
- houska na burger 2 ks
- tatarská omáčka 2 lžíce
- ledový salát (nakrájený na nudličky) 2 hrsti
- rajčata 1 ks
- cibule 2 kolečka
- vejce 2 ks
Postup přípravy
- Rohlík namočte do vývaru nebo mléka. Uvařenou řepu oloupejte, nastrouhejte na velmi jemném struhadle a přebytečnou šťávu vymačkejte. K řepě přidejte hořčici, mletou papriku, žloutek, sůl, pepř, nasekané bylinky. Namočený rohlík vymačkejte a přidejte k řepě. Směs dobře promíchejte.
- Z hmoty vytvarujte 2 placky a pozvolna je opečte na rozpáleném grilu nebo na pánvi s troškou oleje. Z každé strany cca 5 minut. Na další pánvi si připravte na troše oleje dvě volská oka.
- Servírujte v rozehřáté křupavé housce pomazané tatarskou omáčkou s nudličkami salátu, plátkem rajčete, kolečkem cibule a volským okem.