návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Burger z červené řepy s volským okem

Hodnoceno: 1x
2 porce
do 1 hodiny
Burger z červené řepy s volským okem
Autor: archiv Hellman´s Burger z červené řepy s volským okem
I když nejíte maso, můžete si dopřát oblíbený burger. Zkuste třeba variantu z červené řepy, která se skvěle snoubí s vajíčkem. Na tomto burgeru si nakonec pochutnají i masožravci, uvidíte :)

Postup

  1. Rohlík namočte do vývaru nebo mléka. Uvařenou řepu oloupejte, nastrouhejte na velmi jemném struhadle a přebytečnou šťávu vymačkejte. K řepě přidejte hořčici, mletou papriku, žloutek, sůl, pepř, nasekané bylinky. Namočený rohlík vymačkejte a přidejte k řepě. Směs dobře promíchejte.
  2. Z hmoty vytvarujte 2 placky a pozvolna je opečte na rozpáleném grilu nebo na pánvi s troškou oleje. Z každé strany cca 5 minut. Na další pánvi si připravte na troše oleje dvě volská oka.
  3. Servírujte v rozehřáté křupavé housce pomazané tatarskou omáčkou s nudličkami salátu, plátkem rajčete, kolečkem cibule a volským okem.

Burger z červené řepy s volským okem  Foto: Burger z červené řepy s volským okem; foto: archiv Hellman´s