Najděte si recept
Na co máte chuť?

Burger z červené řepy s volským okem
I když nejíte maso, můžete si dopřát oblíbený burger. Zkuste třeba variantu z červené řepy, která se skvěle snoubí s vajíčkem. Na tomto burgeru si nakonec pochutnají i masožravci, uvidíte :)
do 1 hodiny
2 porce
Suroviny (2 porce)
Burger:
Na obložení:
- Olej 2 lžíce
- burgerové housky 2 ks
- Tatarská omáčka 2 lžíce
- ledový salát nakrájený na nudličky 2 hrsti
- Rajče 1 ks
- Cibule 2 kolečka
- Vejce 2 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rohlík namočte do vývaru nebo mléka. Uvařenou řepu oloupejte, nastrouhejte na velmi jemném struhadle a přebytečnou šťávu vymačkejte. K řepě přidejte hořčici, mletou papriku, žloutek, sůl, pepř, nasekané bylinky. Namočený rohlík vymačkejte a přidejte k řepě. Směs dobře promíchejte.
- Z hmoty vytvarujte 2 placky a pozvolna je opečte na rozpáleném grilu nebo na pánvi s troškou oleje. Z každé strany cca 5 minut. Na další pánvi si připravte na troše oleje dvě volská oka.
- Servírujte v rozehřáté křupavé housce pomazané tatarskou omáčkou s nudličkami salátu, plátkem rajčete, kolečkem cibule a volským okem.
Burger z červené řepy s volským okem; foto: archiv Hellman´s