Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Bramborový salát s limetovou zálivkou s pistáciemi

4 porce
do 1 hodiny
Bramborový salát s limetovou zálivkou s pistáciemi
Bramborový salát s limetovou zálivkou s pistáciemi Autor: isifa.com
Saláty z brambor jsou poměrně syté. Zkuste je kombinovat s lehčími ingrediencemi a budou skvělé jako příloha ke grilovanému masu, ale i jako lehčí samostatné jídlo.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Brambory důkladně vykartáčujte a vařte v osolené vodě asi 25 minut. Pistáciové oříšky vyloupejte, krátce promíchejte ve vařící vodě, nechte odkapat a jádra oloupejte. Polovinu oříšků najemno namelte. Bio limetu omyjte v horké vodě, otřete do sucha a nastrouhejte trochu kůry. Limetu vymačkejte, šťávu a nastrouhanou kůru smíchejte s namletými pistáciemi, olejem, horkým vývarem, solí a pepřem.
  2. Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a promíchejte s připravenou zálivkou. Pórek a sušená rajčata nakrájejte na jemné nudličky, promíchejte spolu s připraveným salátem a pod pokličkou nechte asi hodinu odpočívat, aby se chutě spojily.
  3. Z rukoly vytřiďte uvadlé lístky, omyjte ji a nechte důkladně odkapat. Salát ještě promíchejte, dochuťte solí, pepřem a případně trochou limetové šťávy. S rukolou salát naaranžujte do servírovací mísy a posypte zbývajícími pistáciovými oříšky.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama