Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bramborový salát s cherry rajčátky, cizrnou a koprem
Jak se blíží Vánoce, zvyšuje se i chuť na bramborový salát :) Ke kaprovi asi většina z nás vsadí na osvědčenou klasiku, ale právě teď můžete ještě experimentovat a zkoušet nové variace na naši oblíbenou pochoutku. Zkuste třeba kombinaci s rajčátky, cizrnou a voňavým koprem.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- malé salátové brambory 400 g
- žlutá cherry rajčátka 100 g
- červená cherry rajčátka 100 g
- uvařená cizrna 100 g
- Šalotka 1 ks
- gurmánská hořčice (Hellmann´s) 1 lžíce
- majonéza (Hellmann´s) 4 lžíce
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
- čerstvý kopr
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Brambory očistěte a uvařte ve slupce v osolené vodě. Sceďte, nechte vychladit a nakrájejte na větší kusy.
- Brambory přendejte do mísy a přidejte cizrnu a na půlky nakrájená rajčátka.
- Majonézu smíchejte s hořčicí, octem, solí, pepřem a nasekanou šalotkou. Dresink opatrně vmíchejte do salátu, nechte odležet a pak servírujte s koprem.
Bramborový salát s cherry rajčátky, cizrnou a koprem; foto: archiv Hellmann´s